Logotips d'organismes oficials

Ràfels planta cara al temporal amb un diumenge de fira radiant

Dissabte es van suspendre tots les actes programats, però diumenge va ser un èxit de participació

Video Thumbnail
Fira dels recursos naturals i el medi ambient de Ràfels
Este passat cap de setmana va tenir lloc la Fira dels Recursos Naturals i el Medi Ambient de Ràfels. El temporal de pluja que va afectar el Matarranya va obligar a cancel·lar la celebració del dissabte, però el diumenge va ser tot un èxit. El dia va ser radiant i la gent del poble i els visitants d'

Este passat cap de setmana va tenir lloc la Fira dels Recursos Naturals i el Medi Ambient de Ràfels. El temporal de pluja que va afectar el Matarranya va obligar a cancel·lar la celebració del dissabte, però el diumenge va ser tot un èxit. El dia va ser radiant i la gent del poble i els visitants d’altres localitats es van bolcar en la festa. D’esta manera, Ràfels va recuperar de nou la seua fira de novembre després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia. Es tracta d’una fira especialitzada en els recursos naturals i el medi ambient, amb paradetes pels carrers del poble i on no van faltar tampoc les activitats culturals. El temporal de pluja que va passar pel Matarranya este cap de setmana va tocar de ple a Ràfels, que va haver de cancel·lar tots els actes programats per al primer dia de fira. No obstant això, diumenge va ser un dia esplèndid pel que fa a meteorologia i la gent es va animar molt a passar un dia de fira pels carrers del poble.

Jose Ramón Arufat, alcalde de Ràfels, va explicar així com es va desevolpar el cap de setmana: “la fira va tindre dos dies molt diferenciats, el dissabte va estar passat per aigua i es va haver de suspendre tot, els feriants no van poder montar, la xerrada d’Omezyma sobre recuperació de cases també es va haver de suspendre… Es va desbordar el riu, va ser tot molt ràpid i una mica caòtic. Però diumenge va sortir un dia molt bo, un dia de sol, amb un temps espectacular i es veia ambient de fira, amb la gent molt animada i amb moltíssimes ganes d’eixir al carrer”.

El diumenge va ser un dia molt animat a la Fira de Ràfels. El grup de dolçainers Massalgorfa va portar la música i l’ambient festiu per tots els racons del poble. Els paradistes no es van arronsar i es va poder disfrutar d’una variada proposta de productes, a destacar els xiquets i xiquetes de l’escola del poble que van preparar tot de dolços per vendre. D’esta manera, tot i les inclemències meteorològiques, Rafels recupera la seua tradicional fira anual amb èxit.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans