Logotips d'organismes oficials

Arenys, Massalió i Lledó rebran els kits del ‘Porta a porta’ la setmana que ve

En les tres localitats s'impartirà la xerrada 'Comencem a reciclar amb el Porta a Porta' davant l'imminent inici del nou servei de recollida de residus

Els veïns rebran diferents recipients per separar les fraccions de brossa. | Foto: NDM

La setmana que ve, les localitats d’Arenys de Lledó, Massalió i Lledó, acolliran xerrades informatives, per conéixer en què consistix el sistema de recollida de residus ‘Porta a porta’, davant de la seua imminent posada en marxa en estos pobles. El 28 de novembre, es posarà en marxa el ‘Porta a porta’ a Arenys i Lledó. A Massalió, estava previst que s’iniciés el ‘Porta a porta’ a la mateixa data, però s’endarrerirà uns dies, a causa dels problemes que està patint la localitat després de les pluges del cap de setmana passat. Segons el tècnic del Port a Porta, Alberto Rodríguez, “si tot va bé, Massalió s’incorporarà al sistema al 19 de desembre“.

En total, amb la incorporació d’estos tres pobles, a la comarca del Matarranya 13 localitats usaran el sistema ‘Porta a Porta’ per la recollida de residus domèstics. Segons explica Rodríguez “la idea és estendre el projecte a tota la comarca, perquè és un sistema mediambientalment sostenible i que complix amb la normativa europea pel que fa a la taxa de reciclatge de residus, que per al 2023 establix una taxa mínima del 50%”. Amb les dades recollides en els darrers anys, amb el ‘Porta a porta’ el Matarranya assoleix una taxa de reciclatge molt superior a 50%.

Igualment, la setmana que ve, les tres localitats acolliran la xerrada ‘Comencem a reciclar amb el Porta a Porta‘, on s’explicarà com funciona el sistema de recollida de residus ‘Porta a porta’. Concretament, a Lledó la xerrada se celebrarà el dilluns, 21 de novembre, a les 19:00 hores al saló municipal. A Arenys serà el dijous, 24 de novembre,  a les 19.00 hores al cinema. I finalment, a Massalió està prevista per al divendres, 25 de novembre, al saló multiusos a les 19.00 hores. El mateix dia de la xerrada, durant el matí, es farà entrega dels kits de reciclatge als veïns de cada localitat.

Massalió serà el poble més gran que s’incorporarà, fins a la data, al ‘Porta a Porta’, però tal com apunta Rodríguez “la forma de treballar no variarà molt, tenint en compte que la disposició urbana és similar als altres pobles en els quals ja està instaurat, habitatges unifamiliars i petits blocs amb dos o tres apartaments com a molt. La dinàmica serà igual”. La incorporació dels tres pobles sí que suposa un major volum de treball i per este motiu la plantilla del servei s’ha ampliat amb dos treballadors més.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans