Logotips d'organismes oficials

La Fira de Calaceit obrirà la temporada de Festes de Nadal al Matarranya

La Fira de l'Oli i el Mercat de Nadal portaran un munt d'activitats als carrers del poble durant tres dies. Es presentarà el primer oli i inclús ens visitarà el Pare Noel

Video Thumbnail
La il·luminació nadalenca ompli els carrers de Calaceit en la seva Fira de l'Oli i el Nadal
La Fira de l'Oli i el Mercat de Nadal de Calaceit s'ha convertit en el punt de sortida de les festes d'hivern al Matarranya. I enguany, la cita firal s'ha preparat perquè brille amb tota la seua esplendor, després d'estos anys tan exigents condicionats per la pandèmia. Fran Gasulla, que és el regido

La Fira de l’Oli i el Mercat de Nadal de Calaceit s’ha convertit en el punt de sortida de les festes d’hivern al Matarranya. I enguany, la cita firal s’ha preparat perquè brille amb tota la seua esplendor, després d’estos anys tan exigents condicionats per la pandèmia. Fran Gasulla, que és el regidor de festes i fires de Calaceit, es va mostrar molt animat en la que serà la 34ena edició de la Fira de l’Oli i en el tercer Mercat de Nadal. «Esta fira volem que li dono la benvinguda als Nadals, així que hem seguit el model de l’any 2019, i que tan èxit va tindre».

Una festa on Nadals i l’oli, el producte emblema de Calaceit, van de la la mà. «Els productors, que per sort aquí a Calaceit en tenim bastants, ja tenen el primer oli de temporada, i durant la fira es podrà degustar i comprar el producte acabat d’elaborar». Gasulla va afegir que «els productors, les associacions del poble i els paradistes agarren la fira amb moltes ganes, tant per l’èxit dels anys anteriors, com per l’esperit que es respire». Entre les novetats d’enguany tenim una demostració del mètode tradicional de fer oli, una proposta que correrà de la mà de BioCalaceite, productor local especialitzat en l’oli d’oliva verge extra ecològic.

La temàtica de Nadal ha estat un ganxo molt potent per a reflotar la fira, i que coincidint amb uns dies de pont, atrau molt de públic. Enguany no faltarà la visita del Pare Noel, que vindrà dissabte i diumenge per la tarde, que és un dels moments més esperats entre els més menuts. Demà a les sis de la tarde també se celebrarà un moment molt il·lusionant, encenent-se les llums de Nadal. Tot i que la fira estarà oberta des del dissabte a les 10, a les sis s’espere esta encesa de llums i de la il·luminació de l’arbre a la plaça del poble, epicentre de la celebració.

De cara al segon dia de fira també tindrem propostes complementàries, com espectacle de circ itinerant, contacontes infantil o batucada. L’ajuntament fa la faena més de logística, però l’ànima de la fira està també en les associacions del poble, que acaben de vestir la fira amb diferents activitats i propostes. Així ho reconeix Gasulla: «entre tots ens ajudem i és d’agrair la resposta que hi ha, ja que esta col·laboració fa la faena més fàcil».

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans