Logotips d'organismes oficials

Les persones estrangeres residents a Aragó ja es poden inscriure per votar a les eleccions municipals

Podran exercir este dret el 28 de maig els ciutadans de la Unió Europea i d'altres països amb què Espanya manté acords de reciprocitat

El 28 de maig del 2023 se celebraran a Espanya eleccions municipals. | Foto: NDM

El 28 de maig del 2023 se celebraran a Espanya eleccions municipals on podran participar els estrangers procedents de països de la Unió Europea i els ciutadans de països democràtics amb què Espanya manté acords de reciprocitat. Este acord no és vàlid per a les eleccions autonòmiques que se celebren el mateix dia. Per poder votar als comicis dependents de cada comunitat, és requisit imprescindible tindre la nacionalitat espanyola. Pel que fa veïns de la Unió Europea, els ciutadans podran votar a les eleccions municipals a Espanya prèvia manifestació d’intenció de vot. Per demanar-lo, tindran de temps fins al 30 de gener.

L’Oficina del Cens Electoral enviarà una comunicació a 451.397 ciutadans europeus residents a Espanya per a facilitar este tràmit, que es pot realitzar tant de manera telemàtica a la Seu Electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), com per correu postal o personalment a l’ajuntament de la residència. Paral·lelament, a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023, podran participar també els nacionals de Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit i Trinitat i Tobago residents a Espanya. Per a exercir el seu dret, s’han d’inscriure a l’Oficina del Cens Electoral fins al pròxim 15 de gener

Per facilitar el tràmit d’inscripció al cens, l’Oficina del Cens Electoral (OCE) enviarà per correu postal una comunicació a 455.024 residents a Espanya nacionals d’estos 13 països. Aquells que complixquen totes les condicions rebran una clau perquè puguen fer la inscripció al cens electoral per internet. D’esta forma, les persones que no han rebut carta i complixquen les condicions establertes i vulguen exercir el seu dret a vot, poden sol·licitar la seua inscripció al cens electoral. El que han de fer, és acudir a l’ajuntament del municipi on estiguen empadronats i fer la corresponent petició abans del 15 de gener.

REDACCIÓ
Mitjans