Logotips d'organismes oficials

Diputació obre la convocatòria del primer Pla d’Ocupació del 2023

En esta primera fase es destinen 1,7 milions d'euros per a totes les poblacions de la província, que s'ampliaran en una partida idèntica d'aquí a uns mesos

Manuel Rando (esq.), a la vora del diputat de Plans Provincials, José Luis López. | Foto: NDM

La Diputació Provincial ha obert el període per a sol·licitar les ajudes de la primera fase del Pla d’Ocupació del 2023, i que pose a disposició dels ajuntaments de la província un total de 1,7 milions d’euros. Estos diners, que permeten als ajuntaments contractar treballadors sense feina per a l’execució d’obres i serveis municipals, s’ampliaran enguany amb una segona fase amb la mateixa partida econòmica, de manera que es destinaran 3,4 milions d’euros. En este sentit, el president de la Diputació Provincial, Manuel Rando, va recalcar que “el Pla d’Ocupació és una ajuda molt important per als municipis perquè els permet fer contractacions de personal municipal, i per tant, no només millorar els serveis que preste l’ajuntament, sinó també generar ocupació de forma directa al territori”.

De fet, i segons va apuntar Rando, l’any passat es van fer unes 600 contractacions a través d’esta iniciativa. El president de la Diputació va afegir que al segon trimestre de l’any es convocarà la segona fase, amb la mateixa quantitat, després de les incorporacions pressupostàries que es faran al pressupost de la Diputació per la liquidació de romanents. “El nostre compromís és mantindre la dotació d’este pla, que s’ha incrementat molt estos anys, perquè és una línia d’ajuda de la Diputació que funcione, que els ajuntaments demanen perquè consideren útil i hi compten”, va apuntar. Després de la publicació del decret el passat 6 de febrer, els ajuntaments tenen 20 dies hàbils per a demanar les ajudes. El període que abaste esta convocatòria serà entre l’1 de gener de 2023 i el 30 de novembre del 2023.

Estes subvencions són compatibles amb altres ajudes per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol administració o ens públics nacionals o europeus, però en cap cas l’import a abonar per la Diputació Provincial podrà ser de tal quantia que aïllada o en concurrència amb altres ajudes supero el cost de l’actuació a subvencionar. La quantitat que reben els ajuntaments es fixe per criteris de població. D’aquí que les quantitats mínimes van de 3.505,15 euros que arriben al municipi més menut, a la més alta que rebrà la capital de la província per als seus barris, que és de 54.329,83 euros.

REDACCIÓ
Mitjans