Logotips d'organismes oficials

El PAR celebrarà primàries l’11 de març i anuncie el seu congrés per al juliol

El secretari general, Alberto Izquierdo, és restituït en el càrrec de vicepresident de la Diputació Provincial i no descarte presentar-se per a les primàries

Clemente Sánchez-Garnica, esquerra, acompanyat d'Alberto Izquierdo en l'última executiva del PAR. | FOTO: NDM

Després d’unes setmanes remogudes, el PAR ha començat a greixar màquines de cara a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. Si divendres passat va prosperar la moció de censura contra el president del PAR, Arturo Aliaga, i es va nomenar Clemente Sánchez-Garnica com a nou líder del partit, esta setmana s’han anunciat les primàries per a designar els candidats que representaran el PAR a les eleccions del pròxim 28 de maig. El temps apresse, i segons va destacar este dilluns el mateix Sánchez-Garnica, el PAR “es pose en campanya d’una vegada” i amb l’horitzó de les primàries per al pròxim 11 de març. Alhora, i en paraules de l’actual president del PAR, “hem optat en convocar el congrés per al juliol”, perquè ara el que toque “és allò extraordinari, urgent i necessari” perquè “el PAR es jugue la seua supervivència”.

A més, en les últimes hores el president de la Diputació ha restituït Alberto Izquierdo (PAR) en el càrrec de vicepresident a petició de Sánchez-Garnica, després que Izquierdo fos cessat del càrrec el 17 de gener passat. Un Izquierdo que no descarte presentar-se a les comentades primàries. “Cada vegada hi veig més ajudes, encara que m’aclapare una mica. A les tres províncies em donen ànim i força”, va concretar Alberto Izquierdo en relació a esta qüestió. Així mateix, i després de l’última executiva, Sánchez-Garnica va fer una crida a tota la militància, “a tots els afiliats, a tots els alcaldes, a tots els regidors del territori aragonès, perquè continuen en peu les sigles del Partit Aragonès. No ens fixem tant en les persones sinó en les sigles, i apostem per este partit, perquè val la pena”. El president del PAR feia una crida a la unitat en uns moments molt exigents per a la formació.

Sense anar més lluny, alguns històrics del PAR al Matarranya i pròxims a José Ángel Biel, com qui fos l’alcalde de Ràfels, Fernando Cavero, s’ha donat de baixa del partit. A La Freixneda, ja a la primavera del 2021, els tres regidors del PAR se’n van anar del partit i es van passar al grup mixt. De cara a les pròximes eleccions municipals, el sector crític de La Freixneda es postule dins de Teruel Existe. A Valljunquera, per la seua part, algun històric del PAR també es perfile com a nou fitxatge per la nova agrupació transversal. En clau autonòmica, esta la formació creada per Elena Allué, una plataforma que esta setmana anunciava que es presentarà a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques després de separar-se del PAR. A més, el secretari general de Aragoneses-Plataforma Aragonesista, Carlos Sánchez Boix, va avançar que la nova formació té persones molt capaces dins de les seues files.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans