Logotips d'organismes oficials

El servei de bombers de Diputació incorpore un nou vehicle per al Baix Aragó

Parlem d'una furgoneta de vuit places per al trasllat d'efectius en intervencions i formacions que s'ubique al Parc de Bombers d'Alcanyís

Els parcs de bombers de la província, entre ells el d'Alcanyís, també han estat equipats en desfribiladors. Foto: NDM

El Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de la Diputació Provincial ha incorporat un nou vehicle a la seua flota, que tindrà com a base el Parc de Bombers d’Alcanyís per donar servei a la zona est de la província, és a dir, tant al parc ubicat a la capital del Baix Aragó com al de Montalban. Es tracte d’una furgoneta de vuit places que s’usarà per al trasllat d’efectius en aquelles intervencions que calgue, així com per als treballs de formacions. Segons va apuntar el vicepresident de la Diputació i diputat delegat del Servei, Alberto Izquierdo, «és una altra passa més per a millorar el parc mòbil del Servei, augmentant i renovant els mitjans dels que disposen els bombers de la província per a prestar l’important servei públic que donen als turolencs». Esta és la segona furgoneta d’estes característiques que incorpore el servei, en sumar-se a la que preste servei a la zona oest de la província.

Al mateix temps, els quatre parcs de bombers de la província (Terol, Calamotxa, Montalban i Alcanyís) han incorporat recentment desfibril·ladors, els quals s’han instal·lat al cotxe principal d’emergències de cada parc, de manera que puguen servir per atendre incidències tant entre els mateixos bombers com a les eixides que tenen davant els avisos d’emergències. Totes estes actuacions han suposat un cost de més de 44.000 euros. Sobre esta qüestió, Izquierdo va recalcar l’esforç que s’està fent al llarg d’esta legislatura per a millorar els mitjans dels què dispose Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament, sempre davant la disposició econòmica de la Diputació, amb les aportacions que als últims anys s’han fet també des de Govern d’Aragó i el govern central a través del Fondo d’Inversions.

Izquierdo va posar com a exemple l’autobomba rural adquirida gràcies a este FITE i que ha estat destinada al Parc de Bombers de Montalban i que ha permès la reordenació de la disposició de cotxes distribuïts a la província, en col·laboració amb els ajuntaments, com és el cas de la incorporació d’un vehicle emergències 4×4 que s’ubique a Mosquerola per a donar millor servei a una zona d’alta muntanya com eixa. A més, la Diputació està en procés d’adquirir un vehicle autoescala específic per actuar des de l’exterior en alçada i té un cost estimat de 600.000 euros. Finalment, i segons va entendre Izquierdo, «seguim treballant per ampliar el servei a noves zones amb parcs auxiliars, com el del Maestrat a Cantavella, on estem col·laborant amb la Comarca i el consistori, i estem estudiant tècnicament les millors ubicacions per atendre les zones del Matarranya i la Serra d’Albarrasí».

REDACCIÓ
Mitjans