Logotips d'organismes oficials

El PSOE i el PP, amb 16 i 15 llistes respectivament, lideren el número de candidatures a les municipals

A falta de completar algunes llistes, al Matarranya concorrerien un total de 58 candidats a les Eleccions 28-M. El PAR ha presentat 12 llistes, Chunta 4, Teruel Existe sume les 9 candidatures i hi ha dos llistes independents

A falta de completar algunes llistes d’aquí a uns dies, ja es coneixen bona part de les candidatures que irrompran a les pròximes Eleccions Municipals del 28 de maig al Matarranya. De manera provisional, s’han presentat un total de 58 candidatures, i són PSOE i PP, amb 16 i 15 llistes, respectivament, les formacions polítiques que més candidatures tindran a la nostra comarca. Ara bé. De les 16 llistes del PSOE, set d’elles estan incompletes. De les 15 del PP, dos d’elles (la Vall del Tormo i Valljunquera) tampoc estan plenes. Paral·lelament, el PAR ha presentat per a les pròximes municipals un total de 12 llistes, mentre que Teruel Existe irromp a les seues primeres municipals amb 9 llistes. Chunta ha reduït candidatures de cara a estes municipals, i apareix en un total de 4 poblacions. Per la seua part, i de cara a les pròximes municipals, trobem dos candidatures independents. Són Massalió Viu, que es presente per Massalió, i Portillenses, que ho fa a La Portellada.

En relació a candidats, destacar que hi ha bastants alcaldes i alcaldesses que repetiran de cara a estes municipals. Per ordre cronològic, tenim Xavi Cortés (Arenys de Lledó, PSOE), Juan Enrique Celma (Beseit, PP), Carlota Núñez (Calaceit, PP), Fernando Camps (Queretes, PP), Frederic Fontanet (La Freixneda, PP), Carmen Agud (Fontdespatla, PAR), Tere Crivillé (Lledó, PAR), Gloria Serrat (La Portellada, PP), José Ramón Arrufat (Ràfels, PAR) i Carlos Boné (Vall-de-roures, PP). Rafa Martí (Massalió, PSOE), Ricardo Blanch (Pena-roja, PAR) i Susana Traver (Valljunquera, PSOE), apareixen en llistes que no estan tancades. Gloria Blanc no apareix a la llista provisional del PSOE de Mont-roig, si bé esta candidatura tampoc està tancada. Els pobles que segur no repetiran alcalde o alcaldessa esta legislatura seran Fórnols, Torredarques, la Torre del Compte i la Vall, perquè els actuals primers edils no apareixen com a candidats a les corresponents llistes.

Sigles noves, cares conegudes
Entre les grans novetats d’estes municipals tenim la presència de Teruel Existe, que ha presentat un total de 9 candidatures a estes eleccions al Matarranya. Sigles noves, però en alguns casos cares molt conegudes. A La Freixneda, la candidatura de l’agrupació està liderada per José Ramón Gimeno, en el seu dia alcalde del PAR. També un anterior alcalde del PAR, en este cas Ismael Brenchat, encapçale les llistes de Teruel Existe a Valljunquera. A la Vall, la ex regidora socialista Inmaculada Antón serà la candidata a l’alcaldia per Teruel Existe. El poble que ha presentat més candidats és La Portellada, on irrompran un total de 6 llistes. Particular també és el cas de Mont-roig i de Pena-roja, que a falta d’uns dies per a tancar les llistes definitives, ara mateix no hi ha cap candidatura tancada. A totes dos poblacions hi ha llistes provisionals de PSOE i PAR. A Fontdespatla, que la legislatura passada només hi va haver un partit a l’ajuntament, enguany s’han presentat dos candidatures (PAR i PP).

REDACCIÓ
Mitjans