Logotips d'organismes oficials

Els veïns de la Torre es manifesten i reclamen un pont més ample

La protesta va reunir una 50ena de persones, entre veïns i segons residents. Denuncien el coll de botella que supose el pont sobre el riu Matarranya i una millor eixida cap a La Freixneda

Video Thumbnail
Els veïns de la Torre es manifesten per un pont més ample
Una 50ena de persones es van manifestar el dissabte a la Torre del Compte per a reclamar a l'administració pública que s'amplie el pont per on discorre la carretera que enllace el poble amb La Freixneda. La concentració va començar a les 12 del matí, eixint des de la plaça, i va baixar carretera ava

Una 50ena de persones es van manifestar el dissabte a la Torre del Compte per a reclamar a l’administració pública que s’amplie el pont per on discorre la carretera que enllace el poble amb La Freixneda. La concentració va començar a les 12 del matí, eixint des de la plaça, i va baixar carretera avall. Veïns del poble i segons residents van participar en una manifestació molt tranquil·la, portant pancartes reivindicatives en les quals es podia llegir ‘Basta ya. Puente Peligroso’, ‘Condenados al olvido’, ‘La Torre pide que amplíen su puente, ya’ o ‘Torre del Compte Existe’. La finalitat de la manifestació, seguint la línia que es va impulsar al poble ara fa any i mig, és reclamar totes les deficiències en infraestructures i comunicacions que es viuen a la Torre. El passat 29 d’agost de 2021, el poble ja es va manifestar per a demanar una carretera en condicions, a la qual l’administració pública va respondre amb una pavimentació nova.

Alberto Díaz Rueda és l’alcalde de la Torre, i va concretar que «l’acció ha consistit en mobilitzar els veïns per a exigir a aquells que poden i que han de vetllar pel poble en que ens arreglen i amplien el pont del riu». Parlem d’un pont «d’inicis del segle XX que està molt ben construït, amb una base i uns pilars molt sòlids. I el que demanem és ampliar el pont uns 60 centímetros per cada costat, de manera que puguen transitar dos cotxes a la vegada, un per cada carril». En estos moments el pont és d’un únic carril i un autèntic coll de botella, de forma que si un cotxe està traspassant el pont i ve un altre en sentit contrari, s’ha d’esperar. L’alcalde de la població va recordar que «segons algunes converses que hem mantingut amb arquitectes i enginyers, el pont està molt ben aixecat i podria aguantar perfectament les ales addicionals que farien falta per incrementar l’amplada». Des del consistori destaquen que no és una obra complicada i que es podria executar en poc temps i pocs diners.

Al mateix temps, i en el marc de les reivindicacions històriques que té la població damunt de la taula, des del consistori van traslladar a les administracions superiors la necessitat d’actuar en el tram de carretera TE-V-3001 que connecte la Torre i la N-420 a l’alçada de la intersecció amb la carretera de Massalió. De fet, i segons va recordar Alberto Díaz Rueda, «si tinguérem una via en condicions tots se n’aprofitarien», perquè és una comunicació directa entre el centre i el nord de la comarca. I és que els sistemes de navegació GPS solen enviar els usuaris per eixa carretera, els quals se solen trobar amb una sorpresa prou amarga: una carretera molt estreta i plena de corbes. En alguna ocasió, «algun veí armat d’un tractor inclús ha hagut de traure algun camió bloquejat», va sentenciar l’alcalde. A l’endemà de la protesta, la Torre va albergar una nova marxa pels Camins de la Torre en la qual va participar molt de públic de totes les comarques de la contornada.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans