Logotips d'organismes oficials

Ple d’assistència a La Fira de l’Hort i del Jardí de La Portellada durant el pont de l’1 de maig

A La Portellada ha tingut lloc La Fira de l'Hort i del Jardí. Una cita que, coincidint amb la romeria en honor a Sant Pere Màrtir i amb el Dia del Treballador, ha omplert la localitat de persones i d'un ampli programa d'activitats durant tot el pont.

Video Thumbnail
La Portellada s'omple de gent durant la Fira de l'Hort celebrada en 1 de maig
Estos dies els veïns de La Portellada gairebé no han tingut temps per a tantes activitats i és que s'ha celebrat la romeria a Sant Pere Màrtir i la Fira de l'Hort i del Jardí. Gloria Serrat és l'alcaldessa de La Portellada i ens comentava que "dissabte, al sopar de Sant Pere Màrtir, va vinde moltíss

Estos dies els veïns de La Portellada gairebé no han tingut temps per a tantes activitats i és que s’ha celebrat la romeria a Sant Pere Màrtir i la Fira de l’Hort i del Jardí. Gloria Serrat és l’alcaldessa de La Portellada i ens comentava que “dissabte, al sopar de Sant Pere Màrtir, va vinde moltíssima gent, vam fer sopar per a 240 persones“, i sent més o menys este el número de persones empadronades a la localitat, això suposa tot un èxit de participació. Han estat uns dies de molt moviment a la localitat, perquè al coincidir dilluns amb la festivitat de l’1 de maig, encara s’ha pogut emplenar el programa amb més activitats. Durant la jornada de diumenge, l’agenda estava plena, “als tasts i els tallers també hem fet ple“, afirmava Serrat. Ha estat un pont multitudinari per a la Portellada.

Estands, tallers, xerrades i fins i tot ronda jotera han completat una fira, on tot el municipi ha participat d’una forma directa o indirecta. “Tots estan en un lloc o un altre des de xiquets fins a gent major, així com els joves”, des del consistori estan molt contents amb la participació i així ho assegurava la seua alcaldessa, “no hem d’anar a remolc demanant per favor que facen les coses, la gent ve i et pregunta en què poden ajudar i participar, des de l’ajuntament estem molt contents”.

Aprofitant l’ocasió, es va inaugurar la biblioteca de llavors i es van preparar dos exposicions, les quals s’han pogut visitar estos dies a la localitat. Una d’elles era ‘Els diables de la Comarca del Matarranya‘, que van complementar amb material propi de la localitat, perquè “com aquí tenim molta tradició de Sant Antoni i fem l’obra, tenim molt de material”, comentava Serrat. La segona exposició tractava sobre plantes suculentes i cactus. Una mostra molt completa i curiosa, que es va completar amb exemplars aportats pels mateixos veïns.

Una fira on ha acudit moltíssima gent a comprar les seues plantes i planters, a xalar d’activitats com els jocs tradicionals o, simplement, xafardejant les paradetes d’artesania, d’alimentació o la de la red de semillas. No va faltar la zona dels animals de granja. Enguany van cridar molt l’atenció els gorrinets i les cabretes menudetes i no va faltar, com cada any, el burro i els animals de ploma. Allí mateix treballaven l’espart i un grup de dones no van parar de fer bunyols durant tot el matí.

La cirereta final va ser el repic de les campanes restaurades a les 12 del mig dia del dilluns, coincidint amb el moment de més afluència de públic a la fira.

I.A. / R.L. /M.J.
Mitjans