Logotips d'organismes oficials

Un total de 52 candidatures participaran a les pròximes Eleccions Municipals 2023

A Mont-roig no s'han presentat llistes de cap color i la convocatòria quede deserta. El PP concorre a les municipals del Matarranya amb candidatures a 15 pobles. PSOE en presente 12, el PAR (10), Teruel Existe (9) i CHA (4)

Ahir es van publicar les llistes definitives que es votaran el 28 de maig. | Foto: NDM

Ja coneixem totes les candidatures que irrompran a les pròximes Eleccions Municipals del 28 de maig al Matarranya. Ahir es van publicar les llistes definitives, i finalment hi haurà 52 candidatures repartides entre els 18 municipis de la nostra comarca. El PP, amb 15 candidatures, és la formació política que més llistes ha presentat per a estos comicis i és a la vegada qui parteix com a favorita de cara a la configuració de la Comarca del Matarranya. Els populars han presentat candidatures a les poblacions més grans del territori, i excepte a Mont-roig, Torredarques i Pena-roja, han configurat llistat a tots els pobles. L’acompanye en esta carrera el PSOE, que finalment ha presentat llistes a 12 poblacions. Pel camí s’han quedat pobles tan significatius com Beseit, Massalió o Queretes, on els socialistes no han presentat candidatura. El PAR finalment tindrà 10 candidatures, mentre que Teruel Existe n’ha configurat al territori un total de 9. CHA ha presentat quatre candidatures, i de cara a estos comicis tenim dos agrupacions d’electors. Estaran Massalió Viu per Massalió, i Portillenses per La Portellada.

En relació a candidats, destacar que hi ha bastants alcaldes i alcaldesses que repetiran de cara a estes municipals. Per ordre alfabètic, tenim Xavi Cortés (Arenys de Lledó, PSOE), Juan Enrique Celma (Beseit, PP), Carlota Núñez (Calaceit, PP), Frederic Fontanet (La Freixneda, PP), Carmen Agud (Fontdespatla, PAR), Tere Crivillé (Lledó, PAR), Ricardo Blanch (Pena-roja, PAR), Gloria Serrat (La Portellada, PP), Fernando Camps (Queretes, PP), José Ramón Arrufat (Ràfels, PAR), Carlos Boné (Vall-de-roures, PP) i Susana Traver (Valljunquera, PSOE) Per tant, en dotze poblacions es pot viure continuïtat en el càrrec d’alcalde o alcaldessa. En altres 5 municipis es viurà canvi d’alcaldia. Seran Fórnols, Massalió, Torredarques, la Torre del Compte i la Vall. Particular és el cas de Mont-roig, que no s’ha presentat cap llista de cara a estes municipals i a partir d’ara s’obre un procés que no s’havia vist al Matarranya. Segons va consultar este mitjà, els mont-rogins no participen d’estes eleccions municipals, i ara s’obre una pròrroga de màxim sis mesos per a convocar unes noves eleccions, allargant-se la present legislatura.

Sigles noves, cares conegudes
Entre les grans novetats d’estes municipals tenim la presència de Teruel Existe, que ha presentat un total de 9 candidatures a estes eleccions al Matarranya. Sigles noves però en alguns casos cares molt conegudes. A La Freixneda, la candidatura de l’agrupació està liderada per José Ramón Gimeno, en el seu dia alcalde del PAR. També un anterior alcalde del PAR, en este cas Ismael Brenchat, encapçale les llistes de Teruel Existe a Valljunquera. A la Vall, la ex regidora socialista Inmaculada Antón serà la candidata a l’alcaldia per Teruel Existe. En el cas de Beseit, el candidat de la nova formació també és un ex membre del PSOE. En este cas, Santi Ibáñez. El poble que ha presentat més candidats al Matarranya és La Portellada, on irrompran finalment un total 5 llistes.

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans