Logotips d'organismes oficials

La Fira de Maig, una cita que combina el món ramader amb un potent mercat comercial

Este cap de setmana torna la Fira de Vall-de-roures amb més de 200 paradistes i multitud d'activitats complementàries

El mercat ambulant repetirà el recorregut que va des de la llonja fins al Pavelló Municipal. | Foto: NDM

La capital del Matarranya prepara una potent Fira de Maig. Esta nova edició de la Fira Ramadera i Comercial ve amb una agenda ben carregada de propostes. La cita començarà el dissabte 6 de maig amb una curiosa novetat, un ‘encierro‘ de bous amb cavalls. Un espectacle que durarà tot el matí. Carmen Lorente, tècnica de cultura de l’ajuntament de Vall-de-roures, recomana sobretot l’arribada d’este curiós tancat, que sortirà del centre d’inseminació d’Inco, transcorrerà pels afores del poble i acabarà al Recinte Firal, al migdia.

Enguany, hi haurà, també, com a novetat, una exhibició de mastins del Pirineu. Uns impressionants gossos de treball de gran tampany que guarden els ramats i que són originaris del pirinenu aragonés. Lligat a este tipus d’animals de treball se celebrarà el tercer Concurs de Gossos de bestiar, que començarà el dissabte a la tarda i el diumenge al matí tindrà lloc la final i el lliurament de premis. Per a complementar l’apartat de ramaderia, com cada any, al recinte ramader hi haurà una carpa d’exposició d’animals amb la presència de bestiar oví, equí i caprí.

L’altra pota de la fira és el Mercat comercial, amb el seu tradicional mercat ambulant pels carrers de la localitat, que es desplegarà des de la llonja de l’ajuntament fins al pavelló municipal, passant pel pont de Pedra, l’avinguda Hispanitat i pel carrer Lope de Vega. Segons Lorente, s’ha mantingut este nou recorregut després de la bona acceptació que va tenir l’any passat entre els visitants i paradistes.

Com a complement a tot això hi haurà atraccions de fira i jocs artístics fets amb materials reciclats i circ durant els dos dies de fira. D’esta manera, el 6 i 7 de maig es planteja com una cita ineludible, amb més de 200 parades, propostes per a tots els públics i un gran ambient festiu al carrer.

Mitjans