Logotips d'organismes oficials

Mont-roig no celebrarà Eleccions Municipals el 28M per falta de candidatures

Situació insòlita la que es viu a esta població del Matarranya, on ara s'obre un període màxim de sis mesos per a trobar possibles representants. Superat este temps, i de no trobar candidats, el consistori pot caure en mans d'una gestora

Video Thumbnail
Mont-roig no podrà celebrar Eleccions Municipals per falta de candidatures
Situació insòlita la que s'està vivint a Mont-roig. I és que els veïns de la població no seran cridats a les urnes de cara a les pròximes Eleccions Municipals que es viuran el 28 de maig. El motiu és ben senzill. A Mont-roig no s'ha presentat cap candidatura, i per tant no hi ha candidats a l'alcald

Situació insòlita la que s’està vivint a Mont-roig. I és que els veïns de la població no seran cridats a les urnes de cara a les pròximes Eleccions Municipals que es viuran el 28 de maig. El motiu és ben senzill. A Mont-roig no s’ha presentat cap candidatura, i per tant no hi ha candidats a l’alcaldia. Una situació curiosa, que no s’havia viscut mai al Matarranya i que ara obrirà un període màxim de sis mesos per a tornar a convocar eleccions. Durant este període, i segons van confirmar des de l’actual equip de govern, l’ajuntament mantindrà la representació que va eixir dels comicis del passat 2019, amb sis regidors del PSOE i un del PAR. Vençut este període de sis mesos addicionals, en el cas de que no es trobés cap candidat a governar el consistori, el poble pot passar a mans d’una gestora.

Ràdio Matarranya ha entrevistat Gloria Blanc, que és l’actual alcaldessa de Mont-roig, qui va detallar quina és la realitat del poble. «En el moment de presentar llistes de cara a les pròximes Municipals, van aparèixer dos candidatures obertes que calia completar. Però es va superar el temps per a completar les llistes provisionals i Mont-roig s’ha quedat sense candidats». El PSOE va presentar una candidatura provisional amb tres noms. El PAR va presentar llista amb un. Cap altra formació política va presentar candidatura. Per tant, i a 30 d’abril, últim dia per a presentar candidatures, la convocatòria va quedar deserta. «Mont-roig no tindrà llistes de cara a les Eleccions Municipals i, per tant, no podrà celebrar Eleccions Municipals», va concretar l’actual alcaldessa de la població.

Això obre una situació insòlita al Matarranya. Segons va informar la junta electoral d’Alcanyís, «ens han dit que es prorrogarà, a un màxim de sis mesos, l’ajuntament actual», va afegir Gloria Blanc, qui va remarcar que «estava l’opció de dimitir i que entraren els següents de la llista de 2019, però natres hem decidit continuar» fins al moment que es resolgue esta situació. L’actual alcaldessa de Mont-roig va remarcar que «tenim l’esperança que durant este període es configure una llista per a entrar a l’ajuntament i treballar pel poble», sigue del color polític que sigue. Blanc va recalcar que «quan natres ens vam presentar fa quatre anys a les Eleccions, ho vam fer amb la convicció de treballar. I ara no sol coste de creure que no tinguem llista de cap color, sinó que coste de creure que no tinguem gent disposada a treballar pel poble».

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans