Logotips d'organismes oficials

CHA es postule com el defensor del paisatge i propose una moratòria de les grans centrals renovables

José Manuel Salvador, candidat de Chunta a les Corts per Terol, va visitar ahir Vall-de-roures i Queretes, acompanyant els quatre candidats a alcaldia que s'han presentat al Matarranya

José Manuel Salvador (de peu) va acompanyar Ignacio Belanche durant la presentació de la candidatura de CHA a Vall-de-roures. Foto: R. Lombarte

Si PP i PSOE van celebrar actes polítics rellevants este passat cap de setmana, el dilluns va arribar el moment de CHA. El candidat del partit a les Corts per Terol i veí d’Exulve, José Manuel Salvador, va estar per Vall-de-roures i Queretes, on va acompanyar les quatre candidatures que la formació d’esquerres ha presentat al Matarranya de cara a estes Eleccions Municipals. I en este sentit, Salvador va parlar sobre una de les qüestions que més polseguera ha aixecat esta legislatura, i que fa menció al desplegament dels grans parcs energètics arreu de l’autonomia, una realitat de la qual la nostra comarca no s’escape. En este sentit, Salvador va apuntar que “veiem amb preocupació l’allau de grans centrals eòliques i fotovoltaiques a diferents comarques de la província amb gran valor ambiental”. D’aquí que “proposem una moratòria de 12 mesos a les instal·lacions renovables de més de 20MW de potència fins que no estigue definit el Pla Energètic d’Aragó 2024-2030, així com les directrius d’ordenació sectorials que se’n puguen derivar”.

En atenció a Ràdio Matarranya, José Manuel Salvador, que primer va estar a la capital del Matarranya acompanyant Ignacio Belanche, candidat a l’alcaldia per CHA, per a continuació moure’s a Queretes, va dir que “la sensació de recórrer el territori, acompanyar les llistes i veure les expectatives i propostes que tenen els candidats i candidates, això m’omple molt i n’estic molt content. Però també és veritat que es presenten unes eleccions complexes, sobretot pel ball de fitxatges que s’estan donant i pels canvis de sigles… Coses que a mi, en la política, no m’agraden”. Salvador va afegir que “en el meu cas, he militat a CHA des dels 18 anys. Ara en tinc 43. I en cap moment m’he plantejat presentar-me per unes sigles diferents”. I és que CHA “ofereix claredat. El ciutadà sap que si vote a CHA sap què votarà”. A la vegada, el candidat a Corts per la província va recordar que “ara mateix, i segons les enquestes, el vot útil a l’esquerra del PSOE som natres”, de manera que afronten este tram final de les eleccions amb molt d’optimisme.

Salvador també va parlar de la qüestió energètica. En una entrevista a esta ràdio, el candidat de CHA va defensar “la necessària planificació de les renovables”, una qüestió que, “lamentablement, el PSOE i el PAR l’han deixat escapar”. José Manuel Salvador va apostar per “propostes per al medi rural a escala, posar en valor allò petit, apostar per l’agroalimentació ecològica, el turisme de naturalesa… Tenim un gran potencial a la nostra província, i entenem que la major autenticitat de Terol són els seus paisatges”. D’aquí que el candidat de CHA va denunciar un plantejament i un allau de parcs energètics que pot acabar convertint la província “en un polígon industrial sense gent”. Seguint en esta línia, Salvador va entendre que cal apostar per models energètics apegats al món rural, “fer protagonista el territori i no convertir-lo en ostatge d’interessos externs extractivistes i especulatius”. Des de Chunta també van recordar que “natres fem llistes reals i no juguem al joc d’altres partits, que volen arribar a tots els pobles amb cuneros i paracaigudistes”.

REDACCIÓ
Mitjans