Logotips d'organismes oficials

El PP arrase al Matarranya i s’assegure la majoria absoluta a la Comarca

Els 2.119 vots que ha obtingut en estos comicis suposen els 10 consellers que marquen la majoria absoluta. Teruel Existe s'assegure 3 consellers gràcies als 697 vots que sume en les seues primeres municipals. El PSOE i el PAR, els grans perdedors

Video Thumbnail
El PP arrase al Matarranya i s'assegure la majoria absoluta a Comarca
La Comarca del Matarranya serà del PP. El Partit Popular ha segut el gran guanyador d'estes Eleccions Municipals 2023 després de sumar 2.119 vots entre els diferents municipis del nostre territori. Gràcies a estos resultats, el PP sumarà 10 dels 19 consellers que estaran representats al pròxim Conse

La Comarca del Matarranya serà del PP. El Partit Popular ha segut el gran guanyador d’estes Eleccions Municipals 2023 després de sumar 2.119 vots entre els diferents municipis del nostre territori. Gràcies a estos resultats, el PP sumarà 10 dels 19 consellers que estaran representats al pròxim Consell Comarcal, de manera que no necessitarà de pactes per a governar. El PP ha crescut en número de vots, i pràcticament n’ha guanyat 100 en relació a les últimes municipals. Els populars conserven majories absolutes a Beseit, Vall-de-roures, La Portellada i Queretes, la perden a Calaceit, però la recuperen a Massalió i a la Vall del Tormo. A destacar també els resultats electorals a Fontdespatla, on el PP no només ha desbancat una alcaldessa històrica del PAR com és Carmen Agud, sinó que a l’ajuntament hi haurà 5 dels 7 regidors populars. El PP també és força més votada a Fórnols. De fet, i dels 105 regidors que s’han triat al Matarranya, un total de 42 seran dels populars.

Per la seua part, Teruel Existe ha segut una de les grans sorpreses d’estes últimes Municipals. Les nou candidatures que han presentat al territori s’han traduït en 697 vots i 17 regidors. Per ara, i a falta de pactes, tindrà l’alcaldia en majoria absoluta de La Torre del Comte, mentre que a Calaceit i La Freixneda seran la primera força però necessitaran aliances per a governar. Teruel Existe seran tercera força al Matarranya, per damunt del PAR, i tindran 3 consellers comarcals. A l’altre costat tenim el PSOE, que ha estat el gran perdedor d’estes eleccions. Ha retrocedit en uns 550 vots al Matarranya, si bé era cert que a dos feus importants com són Massalió i Mont-roig no va presentar llistes. El PSOE sosté tres ajuntaments i serà, amb 818 vots, la segona força del Matarranya, amb 3 consellers comarcals. Els socialistes conserven la majoria absoluta a Arenys de Lledó i a Valljunquera, mentre que a Torredarques hi haurà alcaldia del PSOE. En total, 22 regidors municipals.

La segona gran decepció de la nit la va viure el PAR, que passe de tercera a quarta força al Matarranya, deixant-se més de 300 vots pel camí i les alcaldies de Fórnols, Torredarques i Fontdespatla. Precisament, en este tercer municipi és on el PAR s’ha endut el major revès, i els bons resultats de la formació a Vall-de-roures i Pena-roja són insuficients per a corregir la sangria que suposen Beseit i La Freixneda, on la formació no ha presentat candidatura esta legislatura. El PAR ha sumat un total de 552 vots al Matarranya, i suposen 2 consellers comarcals. A les tres poblacions on governarà (Pena-roja, Lledó i Ràfels) manté els mateixos resultats que la passada legislatura, si bé a Ràfels perd un regidor (4-1), que se’l quede Teruel Existe. En total, han eixit 16 regidors del PAR al Matarranya. I CHA, per la seua part, mantindrà 1 conseller comarcal gràcies als 314 vots que ha tret estes eleccions. Chunta Aragonesista ha millorat els resultats de la passada legislatura, destacant els 186 vots de Vall-de-roures. CHA ha tret tres regidors municipals.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans