Logotips d'organismes oficials

El PP s’assegure 7 consistoris i Teruel Existe és la força més votada a tres poblacions

El PP ha segut la força més votada a 8 municipis, assegurant-se la majoria absoluta als pobles més grans. PSOE i PAR retenen tres alcaldies, mentre que Teruel Existe governarà a la Torre del Compte

A Mont-roig només van votar en les eleccions autonòmiques. Foto: NDM

El PP ha segut la força més votada i s’assegure governar, mínim, en 7 ajuntaments del Matarranya durant els pròxims 4 anys. Tancats els escrutinis i els recomptes finals, els populars han segut els clars guanyadors d’estes Eleccions Municipals a la nostra comarca, emportant-se 42 dels 105 regidors que hi havia en joc en els 17 municipis que han celebrat comicis este 28 de maig. Tot i perdre pràcticament 100 vots a la capital, Carlos Boné revalide la majoria absoluta a Vall-de-roures, amb 7 dels 11 regidors que hi ha a l’ajuntament, on és l’alcalde des de fa 16 anys. També conserven la seua majoria absoluta (5-2), Juan Enrique Celma a Beseit i Fernando Camps a Queretes, mentre que Nerea Caldú serà la nova alcaldessa de Fontdespalta amb els mateixos resultats (5-2). El PP també ha guanyat a Massalió, on Rosa Orona podrà governar (4-3) en solitari, mentre que a La Portellada, Gloria Serrat revalidarà la seua alcaldia (3-2). A La Vall, el PP governarà de la mà de Gabriel Alcober (4-2-1), i està per aclarir la composició de Fórnols, on el PP ha guanyat però hi haurà un representant de cada partit (1-1-1).

Per la seua part, el PSOE ha pogut retindre tres ajuntaments. Per un costat conserve Arenys de Lledó, on té una clara majoria des de fa anys (4-1) i on Xavi Cortés seguirà d’alcalde. També governarà a Valljunquera, on Susana Traver ha mantingut l’alcaldia (4-2-1) contra tot pronòstic, en la que haurà estat la major alegria dels socialistes del Matarranya en unes Eleccions Municipals molt dures. El PSOE s’ha fet amb Torredarques, que de la mà de Luis Lasmarías tindrà un ajuntament socialista. El PAR també s’ha fet en tres ajuntaments. Són Lledó, Pena-roja i Ràfels, tres ajuntaments en els que la passada legislatura governava amb majoria absoluta i on els seus vigents alcaldes, Teresa Crivillé, Ricardo Blanch i José Ramón Arrufat, repetiran en el càrrec. I tot i que Teruel Existe és la força més votada en tres municipis del Matarranya, de moment només s’assegure l’ajuntament de la Torre del Comte, que estarà representat per tres regidors de TE, un del PP i un del PSOE. A Calaceit i La Freixneda, amb Juan Miguel Monclús i José Ramón Gimeno, respectivament, Teruel Existe és la força més votada però seran necessaris els pactes.

Per tant, a falta de celebrar-se o no Eleccions Municipals pròximament a Mont-roig, tots els consistoris del Matarranya estan perfectament definits excepte Fórnols, Calaceit i La Freixneda.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans