Logotips d'organismes oficials

La Diputació i Caixa Rural renoven el seu acord d’ajuda a les fires agropecuàries

L'acord es va aprovar a la sessió del mes de maig, l'últim ple ordinari de l'actual corporació provincial

Esta setmana s'ha celebrat l'últim ple ordinari de la legislatura a la Diputació Provincial. Foto: NDM

La Diputació Provincial, a la sessió plenària del passat mes de maig, va acordar renovar el conveni de col·laboració entre la institució provincial i Caixa Rural de cara a la col·laboració econòmica en la celebració de fires agropecuàries, agroalimentàries i mediambientals de la província durant el present 2023. Este va ser un dels punts que va rebre el suport dels diputats en l’últim ple ordinari de la present legislatura. La Diputació Provincial té un programa d’ajudes a fires agropecuàries, alimentàries i mediambientals que preveu concessions econòmiques per un import d’entre 1.200 i 12.000 euros als comitès organitzadors de les fires acollits a este programa per a l’exercici econòmic del 2023, i que compte amb un pressupost total d’execució de 120.000 euros.

Des de l’any 2005, la Caixa Rural i la Diputació subscriuen este acord de col·laboració a fi de complementar i coordinar la col·laboració econòmica que presten a l’impuls d’estes fires, en virtut del qual Caixa Rural aporte cadascuna de les anualitats fins al 10% de la partida de 120.000 euros del programa en qüestió. Així, l’entitat financera aportarà per a esta anualitat 12.000 euros. Al ple també es va aprovar el protocol d’adhesió al servei d’assistència tècnica i dinamització que preste el servei propi de l’Estat Tragsatec, la meta del qual passe per ajudar a gestionar a les administracions públiques els fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

D’esta manera, la Diputació es beneficiarà de l’assistència en la participació, el seguiment i l’execució dels projectes que es posen en marxa amb estos fons arribats d’Europa. Contemple l’assistència a la utilització del sistema d’informació integrat; assistència al compliment d’obligacions de gestió d’estos fons; ajuda en la tramitació de l’adhesió de les administracions públiques al servei de dinamització; i recopilació i difusió de les bones pràctiques. Durant el ple també es va parlar de diferents informes econòmics ordinaris com l’informe de morositat del primer trimestre del 2023, que se situe en una mica més de 12 dies, molt per davall dels 30 que pose com a límit la llei o el de seguiment de l’execució del Pressupost General.

Este va ser l’últim ple ordinari de l’actual corporació provincial abans de la constitució de la nova corporació resultant de les eleccions municipals del 28 de maig passat. Atenent el que estipulen la LOREG sobre les diputacions provincials, entre els dies 18 i el 23 de juny, les Juntes Electorals de Zona convocaran els regidors de cada partit perquè trien els diputats que els correspon, proclamen els diputats, expedeixen les credencials i remeten a la Junta Electoral Provincial i a la Diputació les certificacions dels electes al partit judicial. Està previst que esta corporació convoque un últim ple per aprovar l’acta d’esta última sessió, la setmana del 20 al 25 de juny.

Entre el 21 i el 26 de juny es viurà la presentació de cada diputat electe de la credencial a la Secretaria de la Diputació i la declaració d’interessos i incompatibilitats per cada diputat electe. La setmana del 23 al 28 de juny la normativa preveu convocar el ple de constitució de les Diputacions, sempre que no s’impulsen recursos i s’acaben complint tots els temps previstos.

REDACCIÓ
Mitjans