Logotips d'organismes oficials

Joaquín Juste (PP) és el nou president de la Diputació Provincial

El candidat popular va ser investit en primera votació amb els vots del seu partit, de Teruel Existe i el PAR. La diputada Beatriz Martín (TE) assumirà el càrrec de vicepresidenta primera

Imatge dels 25 diputats provincials que inicien esta nova etapa a la DPT, amb Joaquín Juste al mig. Foto: NDM

La nova Diputació Provincial ha començat a caminar. Dilluns es va viure l’acte de constitució de la nova corporació provincial, la qual ha triat Joaquín Juste, el candidat del Partit Popular, com a nou president de la institució. Juste prové del sector primari, és alcalde de Lidón, i va obtindre en primera votació 17 vots, suficients en una institució que està representada per un total de 25 diputats. Joaquín Juste va obtindre els vots del seu partit, així com els de Teruel Existe i el PAR. De fet, hores abans de viure’s l’acte de constitució de la nova Diputació, el PP i Teruel Existe van anunciar un pacte que confirmava l’aliança d’estes dos formacions per a gestionar la Diputació. Juste serà el president de la institució, mentre que Beatriz Martín, regidora de Teruel Existe per Bueña, assumirà la vicepresidència primera de la Diputació Provincial.

El PSOE també es va presentar a l’acte d’investidura amb la candidata Ana Cristina Lahoz, que només va obtindre els 8 vots del seu partit. De fet, i en la seua primera intervenció, Lahoz va lamentar la decisió que ha pres Teruel Existe d’aliar-se amb la dreta, i va criticar que la formació política «ha furtat» a la ciutadania «un moviment que era de tots». Per la seua part, i en la seua primera intervenció com a president, Joaquín Juste va parlar de la importància i el paper que té la Diputació com a institució de tots. També va agrair els vots procedents del PAR i Teruel Existe i va recordar que el PP és, ara mateix, la formació política que té més pes a la província i que més han triat els turolencs. Paral·lelament, Martín, com a nova vicepresidenta primera, va fer menció als punts que han fet possible el pacte entre el PP i Teruel Existe, sobretot al voltant de la sanitat i la defensa dels paisatges.

La legislatura que ara s’inicie a la Diputació destaque per tindre moltes cares noves. Pel que fa al PP, repetiran cinc dels onze diputats, entre ells Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures. També ho fan Yolanda Sevilla (Linares de Mora), Miguel Iranzo (Alcorisa), Rosa María Sánchez (Oriola del Tremedal) i Francisco Narro (Camarena de la Serra). Són nous diputats Joaquín Juste (Lidón), Jesús Puyol (Híjar), Ana Isabel Fernández (Alcanyís), Raquel Clemente (Celadas), Miguel Ángel Navarro (Villafranca del Campo) i Carmen Maorad (Santa Eulàlia). Pel PSOE només repeteixen dos dels seus vuit diputats: Ana Cris Lahoz (Villarquemado) i María Ariño (Mas de les Mates). Els altres integrants són Rafa Guía (Andorra), Silvia Gimeno (La Mata de los Olmos), Joaquín Noé (Ariño), Pedro Polo (Perales de l’Alfambra), Yolanda Salvador (Albentosa) i Sonia Palacio (Calamocha).

Teruel Existe entre a la corporació provincial amb quatre diputats, i seran Beatriz Martín (Bueña), Beatriz Redón (Teruel), Javier Ciprés (Ràfels) i Antonio Abad (Calamocha). El PAR renove els seus dos diputats, que seran Rafael Samper (Oriola del Tremedal) i Marta Sancho (Alloza).

R. LOMBARTE / REDACCIÓ
Mitjans