Logotips d'organismes oficials

L’art de la ceràmica arribe a La Torre del Compte

Durant la segona edició de la Fira de la Ceràmica es podran veure exposicions i participar en tallers sobre diferents tècniques, com la rakú o la neolítica

Treball d'un dels tallers que fan des de Gypsfango. Foto: NDM

Este dissabte, 8 de juliol, La Torre del Comte tindrà la segona edició de la Fira de la Ceràmica. Durant tota la jornada de 10:00h. a 14:00h. i de 17:00h. a 21:00h. el poble s’omplirà de tallers, estands i una completa exposició. Vindran artistes de diferents llocs, de la mateixa comarca, però també de Roquetes, Tortosa, Barcelona. A les parades es podran comprar ceràmiques utilitàries d’autor i peces úniques.

Un dels principals atractius seran els tallers. Tal com explica, Cora Egger, ceramista i una de les organitzadores de la Fira de La Torre del Comte, “farem tallers, perquè la gent no només puga veure i comprar la ceràmica, sinó que també podrà provar de fer coses i tocar el fang. Hi haurà un taller de rakú, que és una tècnica de cocció japonesa, hi haurà tallers de torn, de construir a mà, de fer figures, de fer bols de la mateixa manera que es feien en època neolítica i també tindrem una exposició de ceràmica i il·lustració a l’ajuntament”. Egger convida a tothom a participar en els tallers, perquè “tocar fang dona felicitat”. Els tallers seran 11:00h a 13:30h y de 17:00h a 20:00h seran lliures, n’hi haurà per a totes les edats i sobre diferents tècniques.

L’any passat va ser la primera edició de la fira. “No sabíem com aniria i, la veritat, és que va ser un èxit total i això ens va animar moltíssim i vam decidir que havíem de tirar endavant i seguir. La gent estava molt contenta i agraïda, tant els artesans com el públic que va vindre”, comenta Egger.

Aquí al territori hi ha diversos tallers de ceràmica i els mateixos professionals van copsar l’interès que desperta esta tècnica. És per això que van decidir aprofitar la situació i potenciar-la. “I res millor que amb una fira”, confirma Egger.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans