Logotips d'organismes oficials

Cinc dies molt intensos per les festes patronals de Ràfels

Ràfels dona per acabats els dies més intensos de l'any per a la localitat. Parlem de les festes patronals, i que han tingut lloc del 4 al 8 d'agost.

Els dies de festes el poble s'ompli de gent amb ganes de passar-ho molt bé. Foto: Isabel Aparicio

Una agenda plena d’activitats que han fet xalar a gent de totes les edats. Cristian Berge, integrant de l’associació cultural i regidor de Cultura de la localitat, comenta que “les orquestres és allò que més anima la gent i les disfresses també agraden molt”. Ràfels té una població d’aproximadament 150 veïns. Tot i això, i al llarg d’estos dies, la població resident es dispara. Tots ells van poder gaudir d’activitats molt variades, com cercavila, cucanyes i concurs de guinyot entre d’altres, pensades perquè la gent de totes les edats pogués disfrutar de les festes patronals en honor a Sant Rafael.

El cap de setmana, la baixada de temperatures va ser notable, i potser això va desanimar veïns d’altres localitats a participar de la programació. Així ho va entendre Berge, que ens explica que “divendres i dissabte va fer molt fred. Per això potser ha vingut menys gent de fora que altres anys”. De tota manera, des de l’organització es van mostrar molt contents perquè tot ha sortit tot molt bé.

El dia de Sant Rafael, el 7 d’agost, és el dia més solemne i tradicional, que comença amb la diana florejada acompanyada de la xaranga. Tot seguit, la pujada en romeria a l’ermita per celebrar la missa al Sant Patró. Un dia en què una actuació folklòrica no podia faltar, i que en esta ocasió va anar a càrrec de ‘Pueblo de ayer”. Uns dies festius que estaven pensats per a tots els públics, i on no van faltar activitats per als més petits: parc infantil, xocolatada i cucanyes, entre d’altres.

Les festes de Ràfels s’han acomiadat fins a l’any que ve amb el tradicional sopar de germanor en què van participar gran nombre de veïns i visitants, este any amenitzada per la xaranga ‘El Revoltijo’ d’Alloza. En acabar, es va encendre la Traca de Fi de Festes.

REDACCIÓ
Mitjans