Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures escalfa motors per a les festes majors

Diumenge començaran els actes amb la Romería als Sants i dilluns es farà l'arrencada oficial amb el xupinazo.

La xarlotada és un dels actes més participatius i divertits de les festes de Vall-de-roures. Foto: M. Jiménez

La capital del Matarranya ja ho té tot a punt per a les esperades festes patronals. Seran en ple agost, del 14 al 19, un total de sis dies de disbauxa total. I és que tal com explica l’alcalde de la localitat, Carlos Boné, “el poble es bolca a les festes i les agafem amb moltíssima il·lusió”. “Són festes de carrer, obertes a tothom i amb els actes gratuïts perquè tots els veïns les disfruten, però també els estiuejants i gent que ve a passar estos dies aquí amb nosaltres”, confirma l’alcalde, que afegix que “esperem que vinga moltíssima gent”.

La nombrosa assistència segur que es notarà el primer dia, amb el xupinazo, que abarrotarà la plaça de l’ajuntament. Esta serà l’arrencada de les festes. Durant una setmana hi haurà activitats per a tots els gustos. Dimarts destaca el III Trofeu de Futbol i l’espectacle infantil ‘Tiempos‘. Dimecres, vaquetes a primera hora i a la tarda la Mostra de folklore al Castell. Dijous al matí, parc aquàtic i concurs de morra i, a la tarda, tindrà lloc un dels actes més esbojarrats de totes les festes, la divertida xarlotada. Divendres, més concursos, en esta ocasió de guinyot, i més propostes refrescants amb un supertobogan aquàtic. Ja a la tarda vaquetes a la plaça de bous. L’últim dia, el dissabte 19, se celebrarà un dinar per a gent gran i a la nit un espectacle de focs artificials.
A les nits no hi faltaran propostes musicals amb diferents orquestres, com Alaska On Tour, MontesolCentauro i Valhalla. A més, també hi haurà discomòbils.

En conclusió, seran uns dies d’alegria, de retrobament amb familiars i amics. Des de l’ajuntament desitgen que “tothom xale i s’ho passe bé i que la gent que ve de fora descobrisca el caràcter amable de la gent d’aquí”. “Estos dies festius són per oblidar-nos una mica de la feina i els problemes i aprofitar les festes”, conclou Carlos Boné.

 

Programa de festes:

Diumenge, 13 d’agost –  Romería a l’Ermita dels Sants
09:00h. Esmorzar popular, amenitzat pels Cants dels Joteros del Matarranya del diumenge al matí.
10.30 h. Campionat de morra.
12.30 h. Missa i processó a l’ermita.
14.00 h. Paella popular (necessari tiquet).
16.30 h. Jocs per a penyistes amb premi.
18.00 h. Curses populars.
19:00 h. Berenar i ball per a tothom, amenitzat per la Xaranga SSB de Valderrobres.
Final campionat de morra.
Lliurament de premis per als guanyadors dels jocs populars.
I després Música i festa amenitzada per la comissió fins que el cos aguanti.
Organitza: Comissió dels Sants 2023. Col·labora: Ajuntament de Valderrobres.

Dilluns, 14 d’agost
11.00 h. Concentració de Penyistes a la Plaça d’Espanya amenitzat per la Xaranga “Sempre Sone Be” de Valderrobres.
12.00 h. Començament de les Festes Patronals 2023. Xupinazo des de l’Ajuntament i cercavila amb la Xaranga “Sempre Sone Be” de Valderrobres.
20.00 h. Desfilada de Carrosses amb les Reines i les seues Dames d’Honor, des del pavelló municipal fins al Castell, acompanyades amb la Banda Comarcal “San Antón”.
21.00 h. Proclamació oficial de les Reines i Dames d’Honor i Pregó Oficial de les Festes 2023, a càrrec de Jose Serrat “El Bicho”.
23.00 h. Animació Disc Infantil “Jugareando”. Jocs, balls i propostes participatives en format discomòbil infantil. A càrrec de Bengala Teatre & Circ a la Llotja de l’Ajuntament (Plaça Espanya).
00.30 h. Actuació de l’Orquestra La Tribu. A la Carpa de festes. A continuació, Discomòbil.

Dimarts, 15 d’agost
11.00 h. Cercavila amb la Banda Comarcal “San Antón”.
12.30 h. Missa a l’Església Santa Maria la Major. A continuació, processó amb la Banda Comarcal “San Antón”.
18.00 h. III Trofeu Villa De Valderrobres. Partit de futbol entre C.F. Valderrobres i C.E. Cintorrà. Estarà presidit per les Reines i les Dames d’Honor i amenitzat per la xaranga.
19.00 h. Espectacle Familiar “Tiempos”. A càrrec de Bengala Teatre & Circ a la Llotja de l’Ajuntament. A la Plaça Espanya.
21:00h. Concert amb l’Orquestra Alaska On Tour, a la carpa de festes.
23.00 h. Animació Disc Infantil “Fabrica Circus”. A càrrec de Bengala Teatre & Circ a la Llotja de l’Ajuntament. A la Plaça Espanya.
00.30 h. Actuació de l´Orquestra Alaska On Tour. A la Carpa de festes.

Dimecres, 16 d’agost
06.00 h. Pujada a la Plaça de Bous acompanyada de la Xaranga “Sempre Sone Be” de Valderrobres.
06.30 h. Exhibició de Vaquetes de lídia Pedro Domínguez. A la Plaça de Bous amenitzat per la Xaranga “Sempre Sone Be” de Valderrobres.
12.00 h. Missa Aragonesa, cantada per l’Associació Aires del Matarraña.

Dijous, 17 d’agost
06.00 h. Pujada a la Plaça de Bous acompanyada de la Xaranga “Sempre Sone Be” de Valderrobres.
06.30 h. Exhibició de Vaquetes de lídia Pedro Domínguez. A la Plaça de Bous amenitzat per la Xaranga “Sempre Sone Be” de Valderrobres.
11.00  14.00 h. Parc Aquàtic Aventura a les piscines municipals.
11.00 h. XLII Concurs de Morra Aragonesa a la Llotja de l’Ajuntament.
17.00 h. Gran desfilada Xarlotada des del carrer Elvira Hidalgo fins a la Plaça de Toros, (tots els grups de més de cinc persones seran premiats). Exhibició de Vaquetes de lídia Pedro Domínguez. Amenitzat per la Xaranga “Harmonia” de Queretes.
23.00 h. Concert del grup Rumba sense Rumb. A la Plaça Espanya.
00.30 h. Actuació de l’Orquestra Centaure. A la Carpa de festes.

Divendres, 18 d’agost
11.00 h. Concurs de Guinyot a la Llotja de l’Ajuntament.
11.00 h. 14.00 h. Parc Refrescant per a totes les edats i Super Tobogan Megalodón per als més atrevits. Zona de les instal·lacions esportives (carrer Lope de Vega).
18.00 h. Exhibició de Vaquetes de lídia Pedro Domínguez. Partit de futbol vaca i bitlles. Amenitzat per la Xaranga “Harmonia” de Queretes.
23.00 h. Concert versions en acústic Euge & Jorge. A la llotja de l’Ajuntament.
00.30 h. Actuació de l’orquestra Límit. A la Carpa de festes.

Organitza: Ajuntament de Valderrobres.

Mitjans