Logotips d'organismes oficials

Carlos Boné fa el salt a la política nacional i demà s’estrenarà al Senat

L'alcalde de la capital del Matarranya, senador del PP per la nostra província. Boné abandonarà la Diputació Provincial per incompatibilitat de càrrecs i compaginarà el Senat i l'ajuntament del seu poble

Carlos Boné (1972) escriurà demà una nova pàgina en la història de la política del Matarranya. I és que l’actual alcalde de Vall-de-roures, un càrrec que ostente de manera ininterrompuda des de l’any 2007 després de sumar, amb les Eleccions del passat mes de maig, cinc majories absolutes consecutives, s’estrene com a senador pel Partit Popular a Madrid. En les passades Eleccions Generals al Congrés i Senat, Carlos Boné anava com a primer suplent de Manuel Blasco. Divendres passat, una vegada es va anunciar l’organigrama del nou Govern d’Aragó, amb un Manuel Blasco que serà el conseller de Medi Ambient i Turisme, la incompatibilitat de càrrecs situava Carlos Boné com el següent candidat a entrar al Senat. Un nou repte que el vigent alcalde de la capital del Matarranya ha acceptat. De fet, Carlos Boné ha deixat el seu poble en mig de les Festes Patronals per a presentar a Madrid tota la documentació necessària per a recollir l’acta de senador, on demà es viurà la constitució de les Cambres Alta i Baixa de la 15ena legislatura de la democràcia.

En declaracions a este mitjà, Carlos Boné no va amagar la responsabilitat que supose assumir este nou repte, recordant que en certa manera tot va arribar «una mica per sorpresa». En les passades Eleccions al Senat, el PP va obtindre tres senadors per la província. «Manuel Blasco va eixir votat com a senador», recorde Boné. Però «en el moment que va ser nomenat conseller del govern de Jorge Azcón, i sent jo primer suplent de Manolo, me correspon substituir-lo». Carlos Boné va afegir que «este mateix dijous se constituirà el Senat. Havia de presentar tota la documentació, i ara ja estem a l’espera de que comence la sessió de demà, amb la formació de la mesa i a començar a treballar». Carlos Boné estarà acompanyat al Senat per Emma Buj, l’actual alcaldessa de Terol, i Carmen Pobo, una històrica del PP a la província. Carlos Boné va anunciar que una vegada constituït el Senat renunciarà, per incompatibilitat, al càrrec de diputat provincial. Durant la legislatura, Boné combinarà el Senat amb l’alcaldia del seu poble.

Escolta aquí l’entrevista completa amb Carlos Boné:

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans