Logotips d'organismes oficials

La Freixneda acaba unes festes majors per recordar

Han estat unes festes completes, amb els actes més tradicionals i actuacions culturals i festives

El xupinasso és un dels actes més multitudinaris de les festes de La Freixneda. Foto: Isabel Aparicio

El passat 22 d’agost a la Freixenda es va viure un xupinasso multitudinàri. La plaça es va omplir de gent per a esta cita que va anar acompanyada del pregó de festes i la tradicional gasosada. La xaranga, l’aigua i la gasosa van refrescar i van amenitzar un dia en què, malgrat la intensa calor, tothom va gaudir amb l’obertura de les festes patronals en honor a Sant Bartolomé i Sant Felicíssim. La Comissió de Festes, juntament amb Interpeñas i l’ajuntament, van organitzar cinc dies intensos amb una infinitat d’activitats. Sobre això, Paula Lacuesta, de la comissió de festes, comentava que “estem molt contents, ens ha fet molt bon temps i hi ha anat molta gent i només podem donar les gràcies”.

El dijous 24, dia de Sant Bartolomé, es va realitzar la missa baturra en honor al sant i el festival folklòric, “són actes que a la gent gran els agrada, i queden per sempre”, afirmava Lacuesta. El dia 25, també es va celebrar una missa, en esta ocasió en honor a Sant Felicíssim. A la tarda, una de les actuacions més esperades va ser la de Kiko el Celio, el noi i el mut de Ferreries, la qual es va omplir de veïns i persones de tota la comarca.

Amb festes de tarde, la 15a edició de ‘Masterfres‘, bous i orquestres van ser unes festes patronals pensades per als veïns i veïnes de totes les edats i per a tots els gustos. “És molta feina i quan has d’intercalar actes de dos associacions diferents, la feina és més dura”, a la qual cosa Lacuesta afegix que “ens hem portat molt bé i ens hem entès molt bé, tot ha sortit redó”. Unes festes patronals per recordar, ja que, malgrat el perill de pluja que donaven per dissabte, es van poder fer tots els actes sense cap contratemps.

La Freixneda, un poble, que de normal multiplica la seua població a l’estiu, durant estes festes, el cartell de complet va estar assegurat. “Ha estat tot al màxim: cases rurals, hotels… Estem contents perquè ha vingut molta gent”, afirmen des de la comissió.

I. APARICIO
Mitjans