Logotips d'organismes oficials

Problemes en les telecomunicacions al Matarranya, especialment entre els usuaris de Vodafone

Durant la setmana passada s'han produït talls constants en el senyal de telefonia i les dades mòbils. També s'han registrat problemes en el wimax

Vodafone ha registrat incidències estos dies. Movistar ha recuperat el senyal de telefonia fixa a Beseit. Foto: R. Lombarte

Malestar al Matarranya pels últims problemes derivats en les telecomunicacions. Durant la setmana passada, i sobretot pel que fa a la cobertura de telefonia mòbil associada a Vodafone, la comarca ha tingut importants problemes, tant per a fer i rebre cridades, com per a usar les dades mòbils que té contractades. El dimarts va ser un dia caòtic en algunes poblacions del Matarranya, caient la línia a les 12 del matí i van estar alguns usuaris sense senyal durant més de sis hores. Una situació que encara es va generalitzar més dimecres, afectant a municipis tan distants com Valljunquera, Vall-de-roures o Pena-roja, que van estar durant unes hores sense cobertura. Dijous es van repetir estos talls de la cobertura, encara que van ser més curts, afectant una altra vegada a Vodafone i aquelles companyies que usen la seua cobertura, com són Lowi o Hits Mobile. I durant el cap de setmana s’han repetit els talls. Uns problemes de telecomunicacions que la setmana passada també es van produir en el senyal de wimax d’alguns usuaris.

Paral·lelament, i des de dimecres, Beseit ha recuperat el senyal de telefonia fixa de Movistar, després que la companyia actués en la línia que va quedar afectada pels despreniments de roques del túnel de la carretera durant el passat 3 de setembre. 10 dies sense senyal que, una vegada més, constaten que al Matarranya hi ha molt per fer (o caldria una resposta més ràpida) en matèria de telecomunicacions.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans