Logotips d'organismes oficials

Habemus candidatura: Mont-roig no serà governat per una gestora externa

Teruel Existe confirme que presentarà candidatura per a les Eleccions Municipals de Mont-roig, que se celebraran el 26 de novembre. El PP també té una llista bastant encarada

El passat 28 de maig, Mont-roig sol va votar de cara a les Eleccions Autonòmiques. Foto: NDM

«Si hi ha gent a Mont-roig que està predisposada a compartir el projecte de Teruel Existe, estarem oberts a treballar». Fa dos setmanes, este diari digital va entrevistar Javier Ciprés, diputat del departament de Territori i Despoblament de la Diputació i una de les cares més visibles de Teruel Existe al Matarranya. I fent menció a les noves Eleccions Municipals convocades a Mont-roig per al pròxim 26 de novembre, Ciprés va entendre que «Teruel Existe s’està desplegant i s’ha implantat al territori; som una formació més; i tot el que natres puguem aportar a un poble, ho intentarem». Fonts pròximes al partit, van confirmar este dimarts a matarranya.media que Teruel Existe tenia gent il·lusionada i amb ganes de fer candidatura i representar Mont-roig durant estos pròxims quatre anys. I a través d’un bando, ahir es va confirmar la notícia. Teruel Existe farà candidatura a Mont-roig i els noms dels seus candidats es coneixeran en els pròxims dies.

Per tant, tot i que encara s’ha d’obrir el procés per a presentar candidatures oficials, cosa que es viurà la setmana que ve, tot apunte a que Mont-roig tindrà candidats a l’alcaldia i, per tant, no serà governat per una gestora externa. De fet, la candidatura de Teruel Existe segurament no serà l’única. Segons ha pogut conèixer este mitjà, el PP també té bastant encarada una candidatura per als comicis que se celebraran d’aquí a mes i mig. Els populars tenien una llista elaborada per a les Eleccions Municipals que es van convocar el passat 28 de maig, però a l’última hora no la van presentar. El PSOE, que va presentar una proposta provisional en l’anterior convocatòria, no ha mirat gran cosa. De fet, l’agrupació comarcal ja va anunciar a este mitjà fa setmanes que només es faria llista socialista si eixa era la voluntat dels seus veïns. Pel que fa al PAR, este mitjà ha pogut saber que s’ha fet alguna reunió per a valorar fer una candidatura a Mont-roig.

Tots estos moviments s’han produït després que el passat 29 de setembre, en divendres, l’actual equip de govern en funcions convoqués una reunió a tots els veïns amb dret a votar i ser votats per a explicar quina era la situació. De fet, la vigent alcaldessa de la població, Gloria Blanc, en una entrevista concedida a matarranya.media hores abans d’eixa reunió, va reiterar que «jo personalment, no continuaré». També va entendre que «entre tots caldrà buscar una solució», perquè «si no tenim ajuntament, acabarem dirigits per una gestora». La situació que es viu a Mont-roig, tot i que pareix inusual, no és extraordinària. De fet, per a aquell 26 de novembre els mont-rogins i les mont-rogines estaran cridats a les urnes, però hi ha un total de 44 poblacions de tota la geografia espanyola que es troben en una situació similar. De moment, Teruel Existe ha fet un pas valent i ha confirmat que es presentarà a estos comicis. Habemus candidatura.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans