Logotips d'organismes oficials

La Fira de l’Aventura ompli Pena-roja d’esport i natura

Durant tres dies es van poder practicar una gran varietat de disciplines esportives vinculades a la muntanya

Video Thumbnail
La Fira de l’Aventura ompli Pena-roja d’esport i natura
Durant tres dies Pena-roja de Tastavins s'ha omplert de propostes esportives de natura. Un concepte que inclou una àmplia varietat de disciplines. La Tastavins Trail amb les tres carreres de 10, 17 i 27 quilòmetres i les seues versions en format senderista van ser l'atractiu principal, però des del

Durant tres dies Pena-roja de Tastavins s’ha omplert de propostes esportives de natura. Un concepte que inclou una àmplia varietat de disciplines. La Tastavins Trail amb les tres carreres de 10, 17 i 27 quilòmetres i les seues versions en format senderista van ser l’atractiu principal, però des del divendres fins diumenge, a més, es va poder veure i practicar tir en arc, tirolina, ràpel, trial o bicicleta btt. I l’Espai Firal va acollir sis estands relacionats amb tot este món, com botigues de roba esportiva, un punt de camperització de furgonetes o la proposta que oferix el parc d’aventura Saltapins, entre d’altres.

Des de l’Ajuntament de Pena-roja, organitzadors de la Fira, el regidor d’esports, Carlos Vives, explicava que “enguany hem intentat donar-li una mica més de moviment amb activitats que cridaren l’atenció i foren un al·licient per atraure més gent”.

En este sentit, la fira va arrencar amb una xerrada sobre nutrició esportiva, a càrrec de la professional local, Claudia Puyo. “Entenem que l’alimentació és un punt bàsic en este tipus d’esport d’alt rendiment i que podria interessar”, recorda Vives. I la tarda del dissabte l’organització va preparar un espectacle que va sorprendre i va agradar molt al públic. Va ser un espectacle de trial a la plaça del poble protagonitzat per dos referents d’este esport de motor, Marcel Justribó i Jordi Pascuet. El nombrós públic va poder veure salts espectaculars per diferents plataformes i rampes. Els xiquets també van xalar molt amb la proposta de la tirolina que es va muntar a la zona del frontó i també van tindre l’oportunitat de ‘caçar’ dinosaures en arc i fletxes.

La Fira i la Tastavins van portar molta gent al poble i es va crear un gran ambient pels carrers de Pena-roja. “És una passada vore l’ambient que donen este tipus de carreres, amb gent de tots els públics i amb famílies completes”, detallava el regidor. A més, va destacar la implicació dels veïns que van treballar com a voluntaris. “La resposta de la gent del poble ha estat impressionant, que hi haja més de 100 persones disposades a treballar desinteressadament és una passada”.

La Fira de l’Aventura i la Tastavins Trail són la punta de llança d’un projecte que va més enllà. Des del poble aposten per ser un pol d’atracció per a este tipus d’esport durant tot l’any. Així ho explica Vivies, “s’han netejat molts de senders perquè la gent i les famílies qualsevol dia puguen anar a fer senderisme. També tenim el projecte de Sierras del Matarraña, una proposta en este cas per la bicicleta. I no només és Pena-roja, és tota la zona, els pobles del voltant estem vinculats amb l’objectiu d’aposar per la natura i l’esport i perquè la gent puga vindre i disfrutar dels paisatges que tenim”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans