Logotips d'organismes oficials

Ple a Mont-roig a l’acte electoral de Teruel Existe per a les pròximes eleccions municipals del 26N

Habitatge, ocupació, serveis i identitat son les bases del projecte que porta el partit per al poble

Els candidats van estar acompanyats per diferents membres del partit i a l'acte van assistir més de 120 persones. Foto: NDM

La candidatura de Teruel Existe per a les pròximes eleccions municipals a Mont-roig van presentar el seu projecte davant d’una sala completament plena, amb presència de més de 120 persones. Els candidats van estar acompanyats pels diputats autonòmics Tomás Guitarte i Pilar Buj, els diputats provincials Beatriz Martín (vicepresidenta primera de DPT) i Javier Ciprés, i alcaldes i regidors de Terol Existe de poblacions veïnes.
Lombarte va traslladar que el principal objectiu amb què es presenten és lluitar davant de la despoblació i aconseguir incrementar el nombre de veïns, i per això plantegen un programa a mitjà i llarg termini, que s’estenga durant diverses legislatures, per al qual han demanat la col·laboració de tots.
César Lombarte, al front, i els membres de seu equip van prendre la paraula per traslladar algunes de les propostes concretes que plantegen i amb què volen assegurar l’atenció a totes les edats i sectors de la població, en quatre àmbits: habitatge, ocupació, serveis i identitat de Mont-roig.

Ángel Antolín va denunciar la manca d’habitatge com un greu problema per emprendre mesures per a la repoblació i va anunciar que buscaran vies de finançament per a la construcció d’habitatge públic de lloguer, preferentment al nucli urbà del municipi i per la via de la rehabilitació. També volen avançar en el pla urbà per facilitar la disponibilitat de sòl.

Fernando Guarc va mostrar la disponibilitat de tot l’equip per escoltar les realitats que cada dia van canviant al sector primari, ramaderia i agricultura, que són motor de l’economia actual de Mont-roig i que volen donar suport, sense oblidar també altres sectors, com els serveis, com a l’hostaleria i el turisme. Plantegen acudir als fons Next Generation de la UE, que a Espanya es desenvolupen a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència, amb la intenció de generar ocupació destinada a neteja de les pistes forestals, i desenvolupar posteriorment un treball de manteniment per al seu estat òptim. Treballaran per implantar la banda ampla de qualitat i estudiaran la creació d’una planta de processament i comercialització de la carn de caça, que és abundant a esta zona. D’altra banda, volen aprofitar les naus buides i en desús per transformar-les en naus industrials, per altra banda, plantegen generar un petit polígon on es puguen establir emprenedors.

Marina Albesa va expressar la intenció de crear nous serveis, que arriben a tota la població: continuar amb el servei de biblioteca, crear un espai d’oci i temps lliure dinamitzat per als adolescents i joves, oferir orientació i acompanyament a tots els veïns amb un programa d’atenció i autonomia personal perquè puguen envellir a casa seua i quedar-se a la localitat, promoure l’envelliment actiu, un servei d’atenció social a la ciutadania que els ajude amb els tràmits… A més, plantegen activitats esportives per a totes les edats i el treball en xarxa amb altres poblacions de la comarca per potenciar-les. El seu projecte inclou habilitar un passeig per l’entorn del poble, recuperar els senders històrics, crear una àrea recreativa…

Un altre dels punts destacats de la seua proposta és la creació d’una comunitat energètica i la col·locació de plaques solars a tots els edificis municipals. A més, proposen facilitar i agilitzar els tràmits municipals.
Marta Campo va tancar els torns de paraula de l’equip per transmetre que la seua intenció és desenvolupar un programa de participació ciutadana per fer més justa la política municipal i que els veïns hi puguen participar amb les seues aportacions.

Lombarte va acabar sol·licitant el vot per a Terol Existe el pròxim 26 de novembre, i s’ha compromès a recolzar que la llista més votada siga la que governe, convidant a la resta de candidats d’altres llistes la proposta de sumar-se a este compromís.

REDACCIÓ
Mitjans