window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures impulsa aparcaments de pagament per als no residents

L'ajuntament regularà a través de zones blaves els carrers i els pàrquings del centre de la localitat a partir del 2024

Video Thumbnail
Vall-de-roures impulsa aparcaments de pagament per als no residents
Vall-de-roures arrancarà l'any 2024 amb una nova regulació de l'aparcament a la localitat. Els carrers centrals del municipi, Elvira Hidaldgo, Plaça Comunitat Autònoma d'Aragó, Casp, Alcanyís i Lope de Vega, passaran a ser de pagament. Igual que els quatre pàrquings que hi ha a esta zona; el que hi

Vall-de-roures arrancarà l’any 2024 amb una nova regulació de l’aparcament a la localitat. Els carrers centrals del municipi, Elvira Hidaldgo, Plaça Comunitat Autònoma d’Aragó, Casp, Alcanyís i Lope de Vega, passaran a ser de pagament. Igual que els quatre pàrquings que hi ha a esta zona; el que hi ha davant del Centre de Salut, el de la ribera del riu i els dos del carrer Lope de Vega que van cap a la zona esportiva de la localitat. D’esta manera, de dilluns a diumenge i de 9 del matí a 9 del vespre l’estacionament en estes zones tindrà un cost d’1 euro per hora, fins a un màxim de 4 euros, tarifa màxima que donarà dret a estacionar 24 hores. Com a excepció, dilluns, el dia d’extraccions de sang al Centre de Salut, en este pàrquing serà gratuït aparcar fins a les 11 del matí. Tampoc no hauran d’abonar per aparcar en totes estes zones blaves i pàrquings els veïns empadronats al municipi, els cotxes que paguen l’impost de circulació a la localitat, els que tinguen un habitatge en propietat o estiguen vivint de lloguer. Per això, des de l’ajuntament es proporcionarà un adhesiu o targeta per col·locar al vehicle, d’esta manera, els vigilants que controlaran les zones els identificaran com a vehicles exempts de pagament.

Estes mesures s’han aprovat, tal com explica l’alcalde de la localitat, Carlos Boné, davant dels “problemes d’aparcament” creixents que s’estan vivint al poble, provinents principalment del turisme. A més, apuntava que “tots estos aparcaments estan en solars particulars que ens suposen un cost de lloguer i enteníem que no era just que el cost l’assumís l’Ajuntament”.

Esta remodelació també afectarà el pàrquing de la ribera del riu que actualment es destina a caravanes. Per a este espai, Boné aclaria que “el pàrquing de caravanes el desplaçarem a una zona d’aparcament que hi ha al costat del poliesportiu, perquè ara en estar tan propera al riu i ser una zona inundable podia ser un risc”. D’esta manera, este espai també serà zona regulada per a vehicles i les caravanes tindran el seu espai a la zona esportiva, amb una quota única de 6 euros diaris.
Les zones de càrrega i descàrrega actuals, així com les zones habilitades per als serveis sanitaris, es mantindran per a la bona circulació del trànsit. La infracció del nou reglament suposarà una multa de 60 euros. Per als usuaris que superen el temps d’estacionament, i sempre que l’excés no siga de més de 60 minuts, podran anul·lar la denúncia amb el pagament de 8 euros al parquímetre.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans