Logotips d'organismes oficials

La Diputació i la direcció de Despoblació crearan una oficina tècnica per a canalitzar fondos europeus

Les dos institucions detecten la necessitat d'ajudar els municipis més menuts a l'hora de captar estes ajudes a causa de la complexitat burocràtica que comporte

D'esquerra a dreta, Ciprés, Hernández, Juste i Martín en la reunió sobre despoblació. Foto: NDM

La Diputació Provincial i la direcció general de Despoblació de la DGA crearan, a través d’un conveni de col·laboració, una oficina tècnica de fondos europeus que ajude els municipis més menuts en els processos burocràtics per a la captació de fons procedents de la Unió Europea. Este és el compromís que s’extrau de la primera reunió mantinguda entre el director general de Despoblament de l’executiu autonòmic, Juan Manuel Hernández, i el president de la Diputació Provincial, Joaquín Juste, acompanyat de la vicepresidenta primera de la institució, Beatriz Martín. En la trobada també va participar el diputat delegat de Programes contra Despoblament i veí del Matarranya, Javier Ciprés.

Diputació i Govern d’Aragó coincideixen en el greu dèficit, tant tècnic com econòmic, dels municipis de la província per a poder sol·licitar programes europeus per la seua complexitat. Així ho va entendre Joaquín Juste, que va afegir que amb este conveni «pretenem posar al servei dels 236 municipis una oficina tècnica que s’encarregue de sol·licitar, ajudar i acompanyar en este procés tots els ajuntaments», de manera que no sigue tan «farragós» aconseguir captar estos diners provinents d’Europa perquè «no es perden pel camí, ni cap municipi pugue tindre la dificultat de justificar-los». El director general de Despoblació, Juan Manuel Hernández, va incidir també en esta idea, assenyalant que esta primera reunió serveix per a «millorar la detecció de necessitats dels municipis, i des de la Diputació s’ha aportat informació molt rellevant sobre aspectes del conveni».

Per la seua part, la vicepresidenta primera de la DPT, Beatriz Martín, va defensar que esta és una «primera presa de contacte per a poder implantar el conveni amb la conselleria de Despoblació», on s’han tractat «línies bàsiques d’actuació partint de la coincidència per part de les dos entitats en què hi ha la necessitat d’ajudar les entitats locals» sobre esta matèria.

REDACCIÓ
Mitjans