Logotips d'organismes oficials

Pena-roja celebra Sant Fabià i Sant Sebastià amb una triple entrega de premis

Enguany el poble va celebrar el 20è aniversari del concurs de pintura i de relats i el 5è de grafitis

Video Thumbnail
Pena roja celebra Sant Fabià i Sant Sebastià amb una triple entrega de premis
Pena-roja de Tastavins va viure un cap de setmana molt intens amb la celebració dels seus patrons Sant Fabià i Sant Sebastià, a la vegada que Sant Antoni. La festa local va ser dissabte amb la missa, la processó i l'entrega dels premis dels tres concursos culturals de pintura, relats i grafitis, que

Pena-roja de Tastavins va viure un cap de setmana molt intens amb la celebració dels seus patrons Sant Fabià i Sant Sebastià, a la vegada que Sant Antoni. La festa local va ser dissabte amb la missa, la processó i l’entrega dels premis dels tres concursos culturals de pintura, relats i grafitis, que organitzen des de l’ajuntament.

L’arrencada dels actes la van donar el repic de les campanes de l’església de Santa Maria la Major, junt amb les notes de la banda Peñarbés. Després de la missa en honor als patrons Fabià i Sebastià, es va treure la peanya dels sants i es va donar una volta en processó pels principals carrers del poble. En acabar, a la mateixa porta de missa es va repartir panoli entre tots els assistents.

A continuació, va tindre lloc l’acte central, l’entrega de premis dels tres concursos culturals que proposen anualment des del consistori. Uns certàmens amb una llarga trajectòria, ja que enguany el de pintura i el de literatura complien 20 edicions.

Pel que fa al concurs de relats curts Matias Pallarès, el segon premi va ser per a Eva Pelegrí amb Les coses dolentes passen a les bones persones, i el primer premi se’l va emportar l’obra La Matilda de Sandra Castell. Una mestra que des de petita ha tingut molta afició per escriure. Per a ella aconseguir guanyar en un certamen d’este tipus “és una motivació molt gran per continuar escrivint històries“. La Matilde és un relat molt redó, de principi a final, sobre una dona que retorne als seus orígens i en este viatge coneix una persona que li canvia la vida.

Joana Bisquert va guanyar el certamen de pintura Desideri Lombarte amb el quadre ‘El faro’. Una aquarel·la on es plasma el far del cap de Sant Antoni a Xàbia, d’on és l’artista. “El far per a mi té un gran simbolisme i és protagonista de llegendes i històries. Vaig intentar crear esta atmosfera de misteri i crec que ho he aconseguit”, apuntava Bisquet sobre el quadre guanyador. De fet, en les seues creacions sempre busque els contrastos, les llums i les ombres per crear ambients de misteri. Bisquert fa poc temps que es dedica 100% a la pintura, és per això que agraïx este tipus de concursos, “és molt important que es fomente la cultura i són molt pocs els ajuntaments que seguixen esta línia”.

En l’acte també van desvelar el guanyador del cinquè concurs de grafiti Era de l’Habanero, que va ser Felipe Zuñiga amb l’obra ‘Felis Silvestris‘. Un mural d’un gat salvatge que acabarà plasmat a les parets del municipi.

La festa patronal va acabar amb un vermut popular, però els actes al poble van continuar amb la jornada sobre el maquis de dissabte a la tarda i la celebració de Sant Antoni durant tot el cap de setmana.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans