Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures reorganitzarà el model d’aparcament de pagament de cara a Setmana Santa

El consistori està estudiant aplicar una franja gratuiïta al migdia i deixar l'accès lliure al pàrquing de la llera del riu

A finals del 2023 es va instaurar una zona blava i aparcaments de pagament a Vall-de-roures. Foto: M. Jiménez

Després de dos mesos des de la implantació del nou model de regulació de l’aparcament a Vall-de-roures. Des de l’ajuntament han fet balanç i es plantegen certes modificacions per acabar d’acomodar la circulació i l’aparcament de la zona centre de la localitat. A finals de l’any passat, els carrers Elvira Hidaldgo, Plaça Comunitat Autònoma d’Aragó, Casp, Alcanyís i Lope de Vega van passar a ser de pagament, així com el pàrquing que hi ha davant del Centre de Salut i els dos del carrer Lope de Vega, que va cap a la zona esportiva del municipi.

Des de l’ajuntament valoren positivament la posada en marxa de la zona blava. Tal com apunta la primera tinent d’alcalde, Sara Romeo, “s’ha aconseguit el que es volia, que era regular els carrers principals que estaven molt saturats”. I apunta que “la població en general està contenta”, perquè “tot veí del poble i segons residents, tots, tenen dret a aparcar gratuïtament”, a través d’un adhesiu que col·loquen als vehicles. Tanmateix, reconeix que hi ha punts que s’han d’acabar de polir, especialment els relacionats amb els comerços. “Alguns botiguers pensen que la gent pot vindre a comparar menys a causa dels pagaments i és per això que intentarem fer algun canvi, perquè estigue al gust de tots”, explica Romeo.

De fet, el consistori preveu per abans que arribe Setmana Santa un ajust dels horaris de pagament. A l’inici es va establir una franja de dilluns a diumenge i de 9 del matí a 9 del vespre, amb un cost d’1 euro per hora, fins a un màxim de 4 euros per 24 hores. Ara l’Ajuntament està estudiant la possibilitat d’establir unes hores d’estacionament lliure al migdia.

Estos dies, l’ajuntament i l’empresa encarregada dels parquímetres estan treballant per verue com es poden implementar els nous horaris, que està previst que estiguen operatius per a Setmana Santa. Ho volen tindre a punt per a estos dies festius, ja que el Matarranya, i en especial la seua capital, s’omplin de turistes i això comporta un daltabaix important en la circulació i l’estacionament de vehicles als pobles.

El pàrquing del riu
A més a més, per a estes dates també està previst que la zona de caravanes, que actualment està ubicada al pàrquing de la llera del riu, es trasllade a l’espai situat davall de la zona esportiva i l’institut. En estos moments estan acabant d’adequar l’espai. Segons conta la tinent d’alcalde “ara la brigada està fent els desaigües” i també es millorarà el tancat. Per al consistori és important este canvi perquè “traslladarà tot el moviment de caravanes a la zona esportiva i tot este trànsit pesat ja no entrarà pel carrer principal“.

Un cop estigue alliberat este l’espai de sota el Centre de Salut, des de l’ajuntament estan valorant deixar-lo com a aparcament de lliure accés. Si bé, Romeo puntualitza que encara no tenen del tot clar quina regulació tindrà, perquè es tracta d’una zona qualificada d’inundable per estar situada a la llera fluvial.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans