Logotips d'organismes oficials

Se suspèn la Fira de la Freixneda per un desgraciat incendi en una casa del carrer Major

L'ajuntament ha decidit suspendre tots els actes de la Fira d'Antiguitats que s'havia de celebrar este cap de setmana

El carrer Major de la Freixneda ha quedat tallat a causa de l'incendi. Foto: M. Jiménez

La matinada d’este divendres s’ha donat l’avís d’alarma per incendi al poble de la Freixneda. A una de les cases del carrer Major s’ha declarat un incendi al voltant de les 5 de la matinada. Durant tot el matí han estat treballant els bombers i la zona ha estat acordonada i controlada per agents de la Guàrdia Civil. A mig matí, quan efectius de cos de bombers han pogut accedir a l’interior de l’immoble han localitzat el cos sense vida de Ramón Celma, veí de la localitat.

Des del consistori la primera mesura que han pres ha estat suspendre la Rompida de la Hora, que estava prevista a les 12 del migdia a la plaça Major. Posteriorment, els membres de l’ajuntament han decidit suspendre tots els actes previstos de la Fira d’Antiguitats, Arts i Oficis que havia de celebrar-se este mateix cap de setmana, el 30 i 31 de març.

Segons declaracions de l’alcalde, Ramón Gimeno, a matarranya.media, han decidit suspendre la fira perquè “primer, Ramón va ser fundador de la fira i, segon, perquè segons ens han informat la casa corre perill de col·lapsar“. La casa afectada es trobe just al centre del recorregut firal, i des de l’organització no veien factible ni correcte tirar endavant en l’acte.

A hores d’ara la casa continue fumejant i els bombers estan controlant l’edifici. Segons apunta l’alcalde, tot i que encara no està confirmat oficialment, l’origen del foc podria ser degut a alguna espurna del foc a terra que tenia el veí. I per l’afició de Ramón a les antiguitats tenia un gran volum de material dins de casa, que ha pogut prendre fàcilment.

L’accident ha aixecat una gran expectació entre els  veïns i visitants, ja que s’ha tallat el pas al principal carrer del centre històric de la localitat. Justament en uns dies de gran afluència de segons residents i de turistes.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans