Logotips d'organismes oficials

Pena-roja traurà a la venda tres noves parcel·les del seu polígon industrial

La passada legislatura es va ampliar la superfície industrial, definint set noves parcel·les que suposen 2.347 metros quadrats. En estos moments, també hi ha un edifici industrial de 530 metros quadrats que s'ha tret a lloguer

L'ampliació del polígon industrial s'ha traduït en la creació de set noves parcel·les. Foto: R. Lombarte

Si a la passada legislatura Pena-roja va ampliar el seu polígon industrial, la previsió del consistori és posar tres parcel·les a la venda en els pròxims mesos. Així ho va confirmar Ricardo Blanch, alcalde de la població. De fet, l’ajuntament ha iniciat els tràmits per a procedir a la venda de tres de les set noves parcel·les que es van crear gràcies al projecte d’ampliació del polígon, i que una vegada tot edificat es traduirà en 2.347 nous metros quadrats de superfície industrial. La previsió de l’ajuntament és posar a la venda les tres parcel·les que queden orientades al carrer nord, mirant a l’actual taller mecànic Peñamotor. Dos de les parcel·les tindran unes dimensions de 284 metros i la tercera, que és més gran, té 341 metros quadrats. Al marge d’estes tres parcel·les, al polígon encara estaran disponibles dos parcel·les més de 284 metros, una de 303 metros i la més gran de totes, que té 569 metros quadrats.

En relació al procés que engegue ara el consistori, Ricardo Blanch va dir que “després de dos anys de gestions, ja tenim les parcel·les amb les corresponents referències cadastrals i les començarem a traure a la venda”. L’alcalde de la població va afegir que “hi ha empreses i persones interessades en construir al polígon, i entenem que aquí tindran un espai perfecte” perquè totes les parcel·les tenen el desaigüe i punts de llum i d’aigua necessaris. En el seu dia, Pena-roja va fer una primera fase del seu polígon industrial, creant l’entramat de carrers i aixecant un total de quatre edificis industrials. En estos moments, hi ha una nau de 530 metros quadrats disponible i que s’ha tret a lloguer, i les altres tres estan ocupades. Una és oberta, i s’aprofite durant la campanya de la sega per al blat. Des de l’ajuntament esperen iniciar la venda d’estes tres noves parcel·les en breu, les quals, i segons va recordar l’alcalde, eixiran “a un preu assequible”.

Des de Pena-roja, que va iniciar el procés de creació del seu polígon industrial fa dos dècades, Ricardo Blanch va entendre que “tindre un parc industrial està molt bé. Tal com estan les normatives i ordenances actuals, crear un obrador, una empresa o una fàbrica menuda dins del poble, a un edifici ja construït, és molt difícil”. Per això, i de cara a l’ampliació de l’actual polígon, es va apostar per “parcel·les no massa grans que s’adapten molt bé a les necessitats de l’autònom o l’empresa menuda”. De totes maneres, si algun emprenedor tingués interès en adquirir dos o més parcel·les per a edificar, també està l’opció d’adquirir i ajuntar més d’una parcel·la. Des de Pena-roja van considerar important tindre parcel·les disponibles, brindant oportunitats a futurs emprenedors. “Fa un temps es va crear una ferreria al poble. En aquell moment no teníem ni cap edifici ni cap parcel·la per a llogar o per a vendre. Per sort, el projecte va tirar per avant. Però hem de donar facilitats a la gent que es vol instal·lar aquí”.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans