Logotips d'organismes oficials

Atadi Empleo adequarà el Jardí Botànic de Ràfels

A partir de maig es farà una posada a punt de l'espai i es desbrossarà la zona, es restauraran les baranes, es revisarà el reg i es replantaran diferents espècies

Video Thumbnail
Atadi Empleo adequarà el Jardí Botànic de Ràfels
Des de fa anys que l'Ajuntament de Ràfels tenia l'intenció d'arreglar i donar vida al seu Jardí Botànic. Un espai natural que es va crear fa més de 20 anys i que és un dels atractius naturals més destacats de què disposa la població. Actualment, patia d'una manca de manteniment i moltes de les plant

Des de fa anys que l’Ajuntament de Ràfels tenia l’intenció d’arreglar i donar vida al seu Jardí Botànic. Un espai natural que es va crear fa més de 20 anys i que és un dels atractius naturals més destacats de què disposa la població. Actualment, patia d’una manca de manteniment i moltes de les plantes anuals no es reposaven. L’última actuació significativa a l’espai va ser l’any 2018, quan es va instal·lar una nova cartelleria amb la informació més destacada de cadascuna de les espècies.

Ara, i gràcies a un conveni que van signar este dilluns l’ajuntament i l’Atadi Empleo, es farà un intens rentat de cara a tot este espai verd. Els treballadors, procedents de la seu d’Alcanyís, restauraran les baranes de fusta, netejaran els senders, revisaran tot el sistema de reg automàtic i s’encarregaran de replantar les espècies. El Jardí de Ràfels té catalogades unes 150 espècies entre arbres, arbustos i plantes. A més, compta amb unes vistes espectaculars de la població i un recorregut sinuós entre arbres amb bonics racons, com el de la impressionant Cova la Parra, on hi ha fins i tot una petita zona de pícnic.

El regidor de l’ajuntament, Cristian Berge, present a la signatura del conveni amb l’alcalde de la localitat, José Ramón Arrufat, no va amagar la seua satisfacció i va declarar que “teníem ganes de recuperar el jardí, ja que era una demanda de la gent del poble i dels turistes que ens visitaven”. Per la seua banda, Javier Cantalapiedra, director d’Atadi Empleo, va destacar que amb esta firma “guanyem tots. L’ajuntament, perquè li estem prestant un bon servei; i nosaltres, perquè complim amb el nostre objectiu, que és ocupar persones amb discapacitat”. A més, Cantalapiedra va assenyalar que per a Atadi “poder treballar en llocs emblemàtics ens resulta important, ja que és una manera de visualitzar la feina que fem i donar a conèixer el col·lectiu”.

El conveni compta amb un pressupost de 2.000 euros per any i s’hi preveuen actuacions mensuals de manteniment. La primera intervenció, i més important, es preveu per a principis de maig, quan s’esbrossarà tota la zona i es reactivarà l’espai amb la replantació d’espècies.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans