Logotips d'organismes oficials

Calaceit se prepare per a commemorar les seues Festes de Primavera

Arriben Santa Anna i la Santa Espina amb una programació molt variada i la implicació de diferents associacions i entitats

Imatge d'arxiu dels bous de foc de les festes de primavera de Calaceit. Foto: NDM

Calaceit s’omplirà de propostes i de germanor des d’esta mateixa tarde per a viure les seues tradicionals Festes de Primavera. Durant els pròxims quatre dies, la població, gràcies a la implicació de diferents associacions i entitats, ha programat diferents propostes per a tots els públics. Esta nit començarà la festa amb discomòbil a l’ermita de Santa Anna, on demà es fa la rogativa, dinar campestre i la tarde dels jocs populars. En acabar, la festa continuarà al poble. A partir de les 23.30 es viurà una nova edició de la Nit de Foc, amb la presència dels bous de foc de Calaceit, que estaran acompanyats de la ‘Dragonina’ i els ‘Diablons’ de Constantí, així com el ‘Drac Petit’ i la ‘Cabra Petita’ de Reus. En acabar, festa Happy Star al pavelló. Per a diumenge tindrem la festa dels agricultors amb la celebració de Sant Isidre, que es complementarà amb tarde de jotes i l’actuació de Chaparro. I les festes es tancaran en un dels moments de major devoció: l’adoració de la relíquia de la Santa Espina. La banda Gaspar Sanz serà l’encarregada de tancar estes Festes de Primavera.

Pots escoltar l’entrevista que li hem fet a David Insa, regidor de Festes de Calaceit:

Programa de les Festes de Primavera:

DIVENDRES, 17/05/2024

00.30 h. Discomòbil, a càrrec dels Kintos 2024 a l’Ermita de Santa Ana, amb Diego Balbín, Alberto Ráfales i Sergio Ollés.

DISSABTE, 18/05/2024
Romiatge a l’ermita de Santa Anna
13.00 h. Solemne missa en honor de la Santa a l’ermita i processó.
Concurs de paelles, a càrrec dels Kintos 2024. Els concursants hauran de lliurar els plats abans de les 15:00 h. i s’obsequiarà amb una paella de ferro el guanyador.
18.00 h. Jocs populars: la barra ensabonada, la corda, carrers de sacs
23.00 h. ‘Nit de foc i música.’: Bous de Foc, la Dragonina i Diablons de Constantí i el Drac Petit i Cabra Petita de Reus. A la Plaça Espanya.
00.30 h. Festa Happy Star al poliesportiu, a càrrec de l’Associació de Joves de Calaceit.

DIUMENGE, 19/05/2024
Dia de Pentecostes. Celebració del dia de Sant Isidre Labrador.
13.00 h. Missa en honor a Sant Isidre Labrador. En acabar es repartirà Pa beneït.
18.00 h. Actuació del Grup Folklòric, a càrrec de “Chaparro”. En acabar, degustació de pastes típiques i vi de Calaceit. Organitzat per la Comissió de festes i l’Associació d’Agricultors. A la Plaça Espanya.

DILLUNS, 20/05/2024
Dia de la Santa Espina
12.30 h. Missa Major en Honor a la Santa Espina
18.00 h. Solemne processó acompanyada per la banda de l’Agrupació musical Gaspar Sanz de Calanda.
A continuació, concert a càrrec de la banda de l’Agrupació musical Gaspar Sanz de Calanda a la Plaça Espanya.

Nota: La comissió de festes es reserva el dret de cancel·lar o modificar qualsevol acte. Es prega no aparcar a la Plaça d’Espanya durant els actes que es facin a la mateixa.

Organitza: Ajuntament de Calaceite, Kint@s 2024, Assoc. Joves de Calaceite, Confraria de la Santa Espina, Assoc. Agricultors de Calaceit, Comissió de festes.

REDACCIÓ
Mitjans