Logotips d'organismes oficials

El Concurs de Xarangues omple de gent, música i festa la capital del Matarranya

El grup valencià 'Mel de Romer' va ser el guanyador d'esta edició, en la qual va participar sis xarangues de diferents punts de la geografia espanyola

Video Thumbnail
El Concurs de Xarangues omple de gent, música i festa la capital del Matarranya
Este passat dissabte 18 de maig, la capital del Matarranya va viure una de les cites més esperades. Parlem de la 5a edició del Concurs de Xaranges de Vall-de-roures. Durant la jornada, organitzada per l'Associació de joves de la localitat, va esclatar un ambient festiu que bé es podria comparar amb

Este passat dissabte 18 de maig, la capital del Matarranya va viure una de les cites més esperades. Parlem de la 5a edició del Concurs de Xaranges de Vall-de-roures. Durant la jornada, organitzada per l’Associació de joves de la localitat, va esclatar un ambient festiu que bé es podria comparar amb les festes majors. En un certamen nacional en el qual han participat 6 xarangues provinents de diferents punts de la geografia espanyola, com són València, Ciudad Real i fins i tot Granada. Esta última compta amb el “rècord de quilometratge” fins ara, comentava Andrés Boix, de l’Associació de joves de Vall-de-roures. Un concurs a escala nacional que ha aconseguit atreure agrupacions musicals de diversos punts de la península al llarg dels anys, “encara que la majoria venen d’Aragó, Catalunya i València” i afirmava que “la gràcia d’este any és que vinga una xaranga de Granada, que dona al concurs més nivell a escala nacional”.

La tarda va començar a la plaça d’Espanya, on no cabia ni una agulla, d’aquí i a ritme de cercavila van arribar fins al pavelló, on va tindre lloc el concurs. La xaranga guanyadora d’esta edició va ser ‘Mel de Romer‘. Mentre que ‘Los Desmadraos‘ i ‘The Cañamo Band‘ van quedar en segon i tercer lloc, respectivament. I encara que no van obtenir premi, ‘Sargantana‘, ‘Los viejos sin feria‘ i ‘Tot a Una‘ van ajudar també a oferir un gran espectacle i una estupenda festa amb un alt nivell musical. Tal com comentava Boix, “a la gent li agrada la música de xaranga, i quan venen grups amb un nivell com tenen estos grups, s’agraïx”.

Al Poliesportiu, es van instal·lar Food Truck per oferir servei de sopar i la festa va continuar a la nit amb Dj. Pascu, Dj. Ricardo Dueñas i Dj. Oscar Belles. Malgrat les amenaces de pluja durant tot el cap de setmana al Matarranya, la jornada es va desenvolupar sense contratemps i va comptar amb un gran nombre d’assistents.

L’Associació de joves realitza de forma anual diverses iniciatives culturals i festives, com és la Fira de la Birra, el Grand Prix i este Concurs de Xarangues, totes amb gran èxit de participació. Boix destacava que “són coses que de cara al poble i a la comarca, donen molta vida, sobretot per a la gent jove”, i afirmava que el que busquen és “que la gent torne al poble, que es queden aquí i que disfruten al poble” i va enviar un missatge molt potent: “que sàpiguen que hi ha vida als pobles, que hi ha vida a l’Espanya buidada”.

I. APARICIO / M . JIMÉNEZ
Mitjans