Logotips d'organismes oficials

Comarca del Matarranya llança el seu tradicional concurs fotogràfic

'Albades i capvespres al Matarranya' és la categoria especial d'esta edició

Video Thumbnail
Comarca del Matarranya llança el seu consolidat concurs de fotografia
Els amants de la fotografia ja tenen faena. I és que, com cada any, s'ha tornat a presentar el concurs fotogràfic 'Comarca del Matarranya' en les tres modalitats. 'Valors del Matarranya', que consta de dos categories, 'Oficis antics i Festes populars' i 'Arquitectura popular'; La segona modalitat és

Els amants de la fotografia ja tenen faena. I és que, com cada any, s’ha tornat a presentar el concurs fotogràfic ‘Comarca del Matarranya’ en les tres modalitats. ‘Valors del Matarranya’, que consta de dos categories, ‘Oficis antics i Festes populars’ i ‘Arquitectura popular’; La segona modalitat és ‘Entorn, Paisatge i medi ambient’, que es divideix en ‘Entorn i paisatge’ i ‘Fauna’, i la categoria especial, que este any és ‘Albades i capvespres al Matarranya’.

El concurs va néixer amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni natural i cultural del Matarranya, així ho explica el tècnic comarcal Arturo Queralt, “pretenem donar a conèixer la comarca a la gent de fora”, però també “mostrar als habitants del territori petits detalls que moltes vegades passen desapercebuts i que sorprenen”.

Este concurs ha esdevingut un dels més esperats de la zona, i se solen presentar unes 100 obres cada any. Les instantànies s’han de presentar en format físic, muntades sobre cartolina negra i amb unes mides específiques. A més, deuen anar acompanyades d’un annex, amb totes les dades necessàries com el nom de l’autor, adreça i telèfon, entre d’altres, i “sempre en un sobre tancat i enganxat a la part del darrere de la fotografia”, recorda Queralt. D’esta manera el jurat valorarà les obres de forma objectiva.

Un cop escollides les obres guanyadores es farà el lliurament de premis a la Fira de Recursos Naturals i Medi Ambient de Ràfels, els dies 9 i 10 de novembre. A més, totes les fotografies presentades viatjaran en una exposició itinerant per les diferents localitats del Matarranya durant l’any 2025.

Les persones interessades podran presentar un màxim de 3 obres en cadascuna de les 5 categories. Els premis són: el primer de 300 euros, el segon de 150 i el tercer de 75, en cada categoria. Mentre que el premi especial tindrà un únic premi de 200 euros. El termini de presentació de les obres fotogràfiques acaba el 15 d’octubre del 2024. Totes les bases es poden consultar a la web de Comarca del Matarranya.

ISABEL APARICIO
Mitjans