Logotips d'organismes oficials

Arenys de Lledó comptarà a finals de juliol amb una piscina municipal

La zona de bany està plantejada per integrar-se amb el paisatge i l'entorn

Video Thumbnail
Arens de Lledó comptarà a partir del juliol amb una piscina municipal
Este estiu Arenys de Lledó canviarà les sabatilles de riu per les xancletes de piscina. I és que este municipi té previst inaugurar les piscines municipals. Fins ara els veïns es refrescaven al riu Algars, una zona que, a causa de la sequera, ja no és practicable per al bany. Des del consistori afir

Este estiu Arenys de Lledó canviarà les sabatilles de riu per les xancletes de piscina. I és que este municipi té previst inaugurar les piscines municipals. Fins ara els veïns es refrescaven al riu Algars, una zona que, a causa de la sequera, ja no és practicable per al bany. Des del consistori afirmen que és una mesura molt important per a la localitat, una de les poques de tot el Matarranya que encara no disposava de piscina municipal. Així ho exposava Xavi Cortés, alcalde d’Arenys de Lledó, “som dels pocs pobles del Matarranya que no tenen piscina. Sempre hem depès del riu Algars, i des de fa uns anys no està practicable per al bany” i això que “sempre hem presumit dels nostres tolls i la veritat és que el Galeró que és el principal no és apte per banyar-se”.

Esta zona de bany és part d’un projecte més gran, que es realitzarà durant diversos anys. Però la fase més imminent és poder inaugurar la piscina, per a la què encara queden polir petits detalls. Per això, la previsió és que el servei puga obrir durant la segona meitat del mes de juliol. “Falten detalls de construcció, però són mínims”, una vegada “tinguem l’execució finalitzada i els permisos de Sanitat Pública, la intenció és obrir”, afirmava l’alcalde.

Este projecte “ens ha suposat una inversió molt forta“, assegurava Cortés, i s’ha pogut fer “gràcies a ajuts de Fons d’Inversió de Terol” (FITE). Una primera subvenció, l’any 2020 va permetre construir la piscina principal i amb l’últim, concedit el passat 2023, “hem acabat totl’entorn, l’edifici de serveis, les platges…”. S’han hagut d’emprar els romanents de l’Ajuntament i a més “una ajuda de laCaixa de Cooperació de la Diputació”. Uns préstecs a interès zero i a tornar en 20 anys, però sempre amb possibilitat de saldar el deute de forma anticipada sense comissió.

Estes piscines estan plantejades per integrar-se al paisatge i l’entorn. Esta zona d‟aigua és la primera part d‟un projecte més gran que inclourà en un futur una zona de pícnic, de jocs i un auditori.

I. APARICIO / M. JIMÉNEZ
Mitjans