La Fira de la Ceràmica de la Torre del Comte creix en estands, tallers i participació
Per a la tercera edició han preparat diverses propostes, entre elles estands, tallers participatius, demostracions de terrisseria, una exposició cooperativa i música en directe
La tercera edició de la Fira de la Ceràmica ha estat tot un èxit. La plaça de la Torre del Comte era plena de diferents propostes. Tretze estands, amb ceràmica des de la més tradicional, passant per estils moderns i peces més artístiques. Tallers per a totes les edats i diferents demostracions de terrisseria. Amants i professionals d’este ofici es van unir a un dia en què la ceràmica va ser la protagonista i cada edició compta amb més seguidors. “D’això es tracta, cada dia créixer una mica més”, afirmava contenta Cora Egger, una de les organitzadores de l’esdeveniment.
Els tallers als quals es podia participar durant tot el dia eren molt variats, s’hi podria trobar, per exemple, el de ceràmica primitiva a càrrec de Chinuskim, una manera de crear, sense fer servir eines. El de torn per a xiquets i xiquetes, amb Marc Vidal, el qual ensenyava l’ofici als més menuts. El de la tècnica Raku a càrrec de Rita Lugli i Marguerite Olivier, “on la gent podia pintar la seua peça i després l’enfornaven en directe”, comentava Egger. La parada de fang ‘Menja’t l’art’ per modelar bodegons estava a càrrec de les ceramistes de Lledó, Gypsifango. El taller de fantasia ‘Personatges amb ales’ amb María Espluga convidava els més petits a fer servir la seua imaginació. Totes estes activitats van comptar amb molta participació. A més, la demostració de torn amb Papaseit, que també va agradar molt al públic en general.
A la tarda el grup de música balcànica Bulbalkan va dinamitzar la plaça, lloc on es van oferir entrepans, a càrrec de l’organització per sopar. Mentrestant, durant tot el dia, a l’ajuntament hi va haver una exposició cooperativa entre diversos artistes, Cora Egger comentava que “només per avui tenim una exposició amb els gravats de Paco Celma, juntament amb diversos ceramistes de Barcelona i de la zona que mostren també les seues peces més artístiques”. Per acabar la jornada “a les 10 de la nit vam fer la darrera fornejada de Rakú, ho vam fer de nit perquè és molt espectacular veure les peces de ceràmica, que estan a mil graus, ixen roent i les posem en serradures perquè es refreden”, explicava Egger.
Tot un dia ple de propostes que han aconseguit atraure més gent que a l’edició anterior. Una cosa que s’alegren molt des de l’organització. “Veig molt més moviment este any, i m’alegro un munt. Posem molt d’esforç i molt d’afecte i s’agraeix que la gent vinga, ho disfrute. Intentem que la gent passe un dia agradable”.
Esta fira, si bé és la més jove de la roda de fires del Matarranya, sembla que s’assenta amb èxit. I és que la terrisseria és un ofici tradicional que compta amb un gran suport a la Torre del Compte i que gràcies a actuacions com estes es fomenta i es modernitza l’ofici del ceramista.