Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures instal·larà plaques solars a quatre edificis municipals

A més a més, renovaran part del parc mòbil municipal amb la incorporació d'una furgoneta híbrida endollable

La residència municipal comptarà amb una instal·lació de plaques solars a la teulada. Foto: NDM

L’Ajuntament de Vall-de-roures compta amb uns fons europeus Next Generation per a posar en marxa dos projectes vinculats a l’eficiència energètica. El més destacat és una ajuda destinada a la col·locació de plaques solars en les cobertes en diferents edificis municipals. En concret s’instal·laran a l’edifici de l’escola infantil, al col·legi d’infantil, al de primària i a la residència de la tercera edat. Tal com explica l’alcalde de la localitat, Carlos Boné, esta instal·lació “suposarà per a l’ajuntament un estalvi d’entre un 25 i 30% dels costos d’electricitat al llarg de l’any”. El cost total de la licitació del projecte s’eleva aproximadament als 150.000 euros amb IVA inclòs. “Una inversió que sense subvencions seria molt complicat dur-la a terme”, assegura l’alcalde.

L’altra ajuda que els hi han concedit està vinculada a la mobilitat i la reducció d’emissions de gasos contaminants. En este cas, renovaran el parc mòbil municipal amb el canvi d’un dels camions de gasoil, per una furgoneta híbrida endollable. La subvenció cobrix el 80% del cost del nou vehicle.

Per a Vall-de-roures esta renovació d’automòbils i la nova instal·lació de plaques solars els permetrà estalviar, ser més eficients i, a la vegada, ser més sostenibles. Així ho assegura Carlos Boné, “optar a estes ajudes ens servirà per a estalviar en la despesa corrent dels pròxims anys, a més de reduir la contaminació que produïm amb els vehicles”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans