Logotips d'organismes oficials

Mont-roig està cridat a les urnes el dia 26 de novembre

La població del Matarranya, que no va celebrar Eleccions Municipals al maig per falta de candidatures, tindrà una segona oportunitat en dos mesos

Fotografia de les eleccions del passat 28 de maig, on els mont-rogins només van votar a les autonòmiques. Foto: NDM

Mont-roig ha estat cridat a les urnes per al pròxim 26 de novembre. En concret, per a votar al seu futur alcalde o alcaldessa, i sempre que no es torno a viure el despropòsit del passat mes de maig i esta vegada es presenten candidatures. El passat 28 de maig, tots els municipis de la geografia espanyola van ser cridats a les urnes per a votar els seus representants. Tots, excepte aquells on no hi havia a qui votar. Un d’ells, Mont-roig. La vigent alcaldessa del poble, Gloria Blanc, qui ha allargat el seu mandat uns mesos davant d’esta anomalia, va recordar que «la setmana que ve es publicarà al BOE esta nova convocatòria d’eleccions». De fet, s’obrirà exactament el mateix procés que en unes eleccions ordinàries, amb un calendari per a presentar candidatures, una campanya electoral i un procés de votació. Parlar de candidatures ja és més complicat, i en estos moments no hi ha sigles polítiques que confirmen la seua presència en les eleccions municipals. Este divendres, Mont-roig ha convocat una reunió per a parlar sobre esta qüestió. «Entre tots caldrà buscar una solució. Si no tenim ajuntament, acabarem dirigits per una gestora», va recordar Blanc.

Segons ha pogut contrastar matarranya.media, s’estan donant moviments perquè Mont-roig tingue candidatures per a estes inusuals eleccions, encara que, per ara, no hi ha res en clar. Des del PSOE, que és qui governe actualment, la vigent alcaldessa va insistir en que «l’actual equip de govern tenim molt clar que no continuarem. Jo, personalment, no continuaré». Això no vol dir que els socialistes acaben fent llistes, encara que en el seu dia l’agrupació comarcal va recalcar que la possible candidatura hauria d’eixir per voluntat dels mateixos veïns. Des del PAR, que també té representació a l’actual consistori, durant la convocatòria electoral del passat mes de maig es van pronunciar en la mateixa direcció, considerant que el partit decideix fer candidatures si des del poble interessat hi ha eixa voluntat. El PP va estar a punt de presentar candidatura per a les eleccions municipals de maig. De fet, tenia la llista tancada, però finalment no la va presentar. Sis mesos després, fa falta saber si eixes energies continuen existint o si s’han anat apagant a l’estiu.

Finalment, des de Teruel Existe, i en una entrevista concedida a este mitjà, Javier Ciprés es va pronunciar sobre la situació que es viu a Mont-roig. Des de l’agrupació, el diputat provincial va recalcar que «Teruel Existe s’està desplegant i s’ha implantat al territori. Som un partit més. I tot el que natres puguem aportar a un poble, ho intentarem. Per tant, si hi ha gent a Mont-roig que està predisposada a compartir el projecte de Teruel Existe, estarem oberts a treballar». Este divendres s’ha convocat una reunió a tots els empadronats de Mont-roig, i en ella es traslladarà tota la informació que té l’ajuntament sobre el nou procés que s’obre ara. Segons van apuntar des del consistori, la Subdelegació del Govern ja els ha avançat que el pròxim 26 de novembre els mont-rogins i les mont-rogines estaran cridats a les urnes, sempre que hi haja llistes a les que votar. De fet, en uns dies eixirà publicat al BOE esta convocatòria d’eleccions. Mont-roig no és l’única població que està cridada a les urnes el 26 de novembre. De fet, en 44 poblacions de tota Espanya hi haurà comicis.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans