window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Aprovada per unanimitat la PNL del PAR per la defensa de la seguretat al medi rural

El president del partit i diputat, Alberto Izquierdo, insisteix que la situació actual "és insostenible" i que seria clau oferir incentius a les convocatòries de places d'agents

Alberto Izquierdo, diputat autonòmic i president del PAR, durant una compereixença a les Corts d'Aragó. Foto: NDM

La Comissió Institucional i de Desenvolupament Estatutari de les Corts d’Aragó va aprovar amb el vot a favor de tots els grups parlamentaris una Proposició No de Llei de l’agrupació parlamentària del Partit Aragonès-Grup Mixt a través de la qual s’inste el Govern d’Aragó perquè, al mateix temps, inste el Govern d’Espanya a garantir la seguretat del medi rural a través de la provisió de suficients places d’agents de la Guàrdia Civil i així donar un servei adequat als pobles, barrejant la possibilitat d’incentivar estos llocs i que així s’acaben cobrint. El portaveu del PAR a les Corts d’Aragó, Alberto Izquierdo, va mostrar la seua satisfacció per l’aprovació d’esta iniciativa parlamentària ja que «és de justícia que el nostre medi rural tingue els efectius necessaris per a garantir la seguretat de les persones que hi viuen».

Izquierdo va insistir que la situació actual «és insostenible» davant la falta d’efectius, clausura de casernes i l’elevat número de nuclis de població, dispersos pel territori, que han de ser atesos per les patrulles. Per això, va subratllar que es creen incentius a les convocatòries de places perquè no queden sense cobrir. «Estos incentius, a més d’assegurar la presència d’agents al territori, serviran per atraure noves famílies als nostres pobles», va apuntar. «Parlem d’una necessitat del territori i, per això, el Govern d’Espanya ha d’actuar amb previsió i sensibilitat».

Així mateix, amb esta iniciativa parlamentària s’inste el Govern d’Aragó a impulsar el desplegament reglamentari de la Llei de coordinació de policies locals d’Aragó. L’objectiu d’esta iniciativa, va remarcar Izquierdo, és «reforçar les Policies Locals que hi ha a tot el territori aragonès, potenciant la col·laboració i la coordinació entre elles i les forces i cossos de Seguretat de l’Estat per millorar-ne l’eficiència i, per tant, la seguretat dels ciutadans». Izquierdo va apostar a més per l’agrupació de les policies locals en òrgans supramunicipals com les comarques per a la qual cosa caldria impulsar un canvi normatiu.

REDACCIÓ
Mitjans