Logotips d'organismes oficials

El PAR anuncie congrés extraordinari de cara a la renovació de la seua executiva

La formació treballe per a reconduir les aigües turbulentes que provenen d'aquell congrés de 2021 que van tombar els tribunals

La comissió executiva del PAR es va reunir dijous passat per a convocar un congrés extraordinari que se celebrarà a finals de mes. Foto: NDM

El PAR ha convocat per al pròxim 23 de març un congrés extraordinari de cara a reconduir eixes aigües turbulentes que porten sacsejant l’agrupació des d’aquell congrés de 2021, en el qual va ser reelegit Arturo Aliaga com a president de la formació, però que un tribunal tombaria més tard per irregularitats. Un Aliaga que, recordem, va ser expulsat del càrrec fa un any en prosperar una moció de censura i va ser substituït per Clemente Sánchez-Garnica, qui en la seua primera intervenció com a president del PAR va insistir en la funció “constructiva” de la moció, entenent que davant de la situació de bloqueig judicial existia el risc que el partit no es podés presentar a les eleccions del passat 2023. Este dijous, de cara a reconduir esta situació, la comissió executiva del PAR va aprovar la convocatòria d’un congrés extraordinari que respon a la petició d’uns 500 militants. Durant la reunió es va aprovar el cens provisional d’un congrés que renovarà la comissió executiva del partit.

Precisament, Sánchez-Garnica va defensar la legitimitat de la comissió executiva i va afegir que la reunió pretenia “donar resposta a les sol·licituds de la militància d’este partit, que reclame la celebració d’un congrés extraordinari”. Al mateix temps, va recordar que el congrés vol “donar solució a la voràgine judicial en la que estem immersos, actualitzar el missatge polític del partit a través d’una ponència, actualitzar els nostres estatuts i, per últim, renovar la comissió executiva perquè ha arribat el moment de donar-li impuls a un partit que porte lluitant des de fa any i mig per tractar de sobreviure”, cosa que “està aconseguint”. A la vegada, el president del PAR va entendre que “som un partit fonamental al territori i ha arribat el moment de donar-li un nou impuls i que una nova executiva agarro les regnes amb l’ajuda de tots els que estem compromesos amb este projecte polític”, que va catalogar “clau” per a Aragó.

Izquierdo anuncie candidatura
A l’eixida d’esta comissió executiva, Alberto Izquierdo, vigent secretari general del PAR i únic diputat de la formació a les Corts, va anunciar que presentarà candidatura per a presidir el partit. De fet, i en atenció als mitjans de comunicació, Izquierdo va concretar que “em presentaré al congrés, de la mà de la militància i dels meus companys”, i “farem un gran grup de gent que som tots iguals i que traurem el nostre partit per avant”. Izquierdo va recordar que “la gent considere que hem de seguir endavant. I seguirem endavant, peso a qui li peso”. El diputat a les Corts va animar tota la militància a participar d’este congrés. “Un militant, un vot. Qualsevol militant podrà vindre i votar a qui vulgui”. Alberto Izquierdo va demanar que “sisquera no hi haja una única candidatura”, i va reiterar que crearà “una candidatura d’hòmens i de dones de tot Aragó que tenim les mans netes i anem amb el cap ben alt. I no devem res a ningú; només a la gent que ha votat el partit i ha apostat per natres”.

Al mateix temps, el secretari general i diputat a les Corts del PAR va defensar el pes i la importància que té el seu partit per Aragó. “Els únics que som capaços de refundar el centre aragonesista som natres perquè som els únics que representem algú”. Izquierdo va afegir que “tenim la sort immensa de tindre 1.000 militants darrere que volen que este partit tiro endavant. Estem en contacte amb gent de candidatures independents de tot el territori aragonès”, la qual “vol formar part d’eixe aragonesisme moderat”. Izquierdo també va tindre un avís per a navegants. “No som la crossa de ningú. Jo no vaig a les llistes del PP com a independent. Jo no vaig a les llistes del PSOE com a independent. No em vendré per un plat de llentilles”. I “tots aquells que comparteixen la veu del territori, aquells que van voler seguir al PAR, eixes més de 2.000 persones d’Osca, de Saragossa i de Terol que es van quedar són les que vull al meu costat”.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans