Logotips d'organismes oficials

El fenomen ‘Existe’ es desinfle i no trau europarlamentaris per Espanya

Al Matarranya ha estat la tercera força més votada, però a la província és superat per Vox. A Saragossa i Osca no trau massa vots, mentre a Sòria és quarta força

Existe no ha obtingut cap diputat per al Parlament Europeu. Foto: Marta Jiménez

Una de les grans incògnites de cara a estes Eleccions Europees va relacionada amb l’aposta de l’Espanya Oblidada i Existe, que després d’irrompre a les Autonòmiques i Municipals l’any passat, enguany ha fet el salt a les Europees. Però els resultats no han estat els esperats i no ha tret representants europarlamentaris per Espanya. De fet, allí on Existe s’ha escoltat i ha obtingut millors resultats és a Terol i Sòria, dos de les províncies més castigades pel despoblament. A Sòria, Existe ha estat la quarta força més votada, obtenint un 8,74% dels vots, a només 7 dècimes de Vox, que ha estat la tercera força. A la nostra província, Existe també ha estat la quarta força més votada, amb un 9,85 per cent dels vots, més d’un punt per davall de la tercera força, que és també Vox. A Terol, Existe ha obtingut 5.336 vots, mentre que al Matarranya, Existe ha estat la tercera força, sumant un total de 312 vots, 14 més que la quarta força més votada, que ha segut Vox.

Tot i que Existe no ha obtingut els resultats esperats, és cert que en algunes poblacions de la nostra província ha tingut una bona acollida. De fet, en tres municipis és la primera força. Tenim el cas de Fuentes de Rubielos, on Existe és la primera força i el 25% de la gent que va exercir el seu dret a vot va dipositar la seua papereta a les urnes. A Villanueva del Rebollar de la Sierra, Existe també va ser la força més votada en estes Europees, obtenint també el 25% dels vots. I a Miravete de la Sierra és on Existe ha obtingut els seus millors resultats. De fet, s’ha endut el 33,3% dels vots. Ara bé. Totes tres poblacions són molt menudes i en el còmput general a dures penes tenen un impacte rellevant. Per la seua part, Vox ha estat la força més votada en cinc poblacions de la nostra província. També són poblacions menudes, però en algunes d’elles a arrasat. És el cas de Santa Cruz de Nogueras (44,44%), Jatiel (42 per cent), las Parras de Castellote (40,9%) i Villarluengo (40,9%).

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans