Logotips d'organismes oficials

La vacuna contra la COVID-19 avança amb la segona dosi del primer grup poblacional i els sanitaris

Seran els propis Centres de Salut els que es podran en contacte directe amb els pròxims a vacunar-se

En tot Aragó s'han subministrat 49.867 dosis, de les quals 6.896 corresponen a la segona dosi. | Foto: NDM

La campanya de vacunació contra la COVID-19 continua avançant al Matarranya. En les últimes setmanes ja s’ha acabat de vacunar al primer grup poblacional, compost pels residents i usuaris de les Residències de Majors i els sanitaris.

A la fi de 2020 els residents i sanitaris de les Residències es van posar la primera dosi de la vacuna Pfizer. Passades les dues setmanes van rebre la segona dosi, i llavors, els sanitaris de la resta de centres van rebre la primera. Ara, al llarg d’aquesta, els sanitaris també aconseguiran la segona dosi de la vacuna amb la qual en un temps ja hauran creat anticossos per a frenar el virus.

En les pròximes setmanes s’avançarà amb la resta de grups de població i seran els propis Centres de Salut els que es podran en contacte directe amb els pròxims a vacunar-se. Atès que la vacuna és sensible al moviment i té unes característiques delicades de conservació des de l’Àrea de Salut de Valderrobres se centralitzarà la vacunació al propi centre. Per a aquelles persones dependents s’estudiarà el cas per a poder transportar la vacuna a les seves cada de manera segura pera que sigui efectiva.

De moment, en l’última actualització a dia 27, en tota la Comunitat Autònoma d’Aragó s’han subministrat un total de 49.867 dosis, de les quals 6.896 corresponen a la segona dosi.

Al llarg d’aquesta última setmana de gener s’espera que unes 14.000 dosis de vacuna contra el COVID-19 siguin subministrades a Aragó. D’aquestes, 8.200 es destinaran a treballadors o residents en els centres de majors aragonesos, 5.200 es corresponen amb els treballadors del SALUT i a 600 professionals de la sanitat privada.

REDACCIÓ
Mitjans