Logotips d'organismes oficials
blank

Cap positiu registrat durant l’abril al Matarranya

La setmana passada es van fer algunes PCR a la comarca, però totes van sortir negatives

Des dels centres de salut recomanen seguir les mesures preventives per controlar la transmissió del virus. | Foto: NDM

La comarca de Matarranya no ha registrat cap cas positiu per covid-19 des que hem tornat de les festes de Setmana Santa. Així ho corroboren les dades facilitades pel Departament de Salut, que destaquen aquesta nul·la incidència en el nostre territori. Daniel Ferrer, que és el coordinador de l’Àrea de Salut de-roures, va remarcar que “al tornar de Setmana Santa, com aquí es va viure molta mobilitat i pel Matarranya vam tenir força gent, estàvem expectants de com això podia afecta l’evolució de virus”. Ja han passat 10 dies, “i així com estem observant que en altres comunitats la incidència ha pujat molt, no és el nostre cas”. De fet, de moment al Matarranya no s’han notificat nous casos de covid-19 durant aquest mes d’abril.

Al llarg de la setmana passada sí que es van fer algunes PCR en les àrees de salut de la nostra comarca, “però totes van sortir negatives, va recordar Ferrer. A la qüestió, el coordinador de l’Àrea de Salut de-roures va entendre que” això és motiu per estar contents. S’estan fent les coses bé. I cal continuar en esta línia preventiva per controlar la transmissió, entre elles la vacunació“. Si comparem com vam tornar de Nadal a com hem tornat de la Setmana Santa, Dani Ferrer va apuntar que” per Nadal estàvem en una situació de vacuna molt diferent”.

Ara bé. Tot i la nul·la incidència que de moment tenim al Matarranya, Daniel Ferrer va entendre que “és molt important mantenir les recomanacions sanitàries. Si seguim en esta línia i la situació està controlada, es reobriran les fronteres, hi haurà flux de gent entre comunitats, sense saber qui ve, de quines zones ve, quina incidència tenen estes zones…” Per tot això, el coordinador de l’Àrea de Salut de Vall-de-roures ha considerat que “hem de ser constants”. De cara a les pròximes setmanes i mesos, i si una hi ha major immunitat de grup, també anirà disminuint el risc de contagi.

Des que es va declarar la pandèmia el març de 2020, al Matarranya s’han declarat 527 casos de covid-19. Fórnols i Torredarques són els únics municipis que no han tingut cap cas.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank