Logotips d'organismes oficials

La província de Terol passa a nivell d’alerta 2 i s’amplia l’horari per a l’hostaleria 

L'hostaleria podrà tancar a mitjanit i es permetran grups de 10 persones en terrasses, a més d'altres ampliacions d'aforaments

La consellera de Sanitat, Sira Repollés, al costat del director general de Salut Pública, Francisco Javier Falo, en la roda de premsa.

Després de l’anàlisi de la situació epidemiològica de la comunitat, el Departament de Sanitat estableix el nivell d’alerta sanitària 2, al qual se circumscriu la província de Terol, i es modula l’actual nivell d’alerta 3 per a la resta d’Aragó, incrementant l’horari i els grups a l’interior de l’hostaleria.

D’aquesta manera, la situació epidemiològica de la província de Terol, la incidència de la qual a 7 dies és en aquests moments de 32 casos per cada 100.000 habitants, permet aplicar a partir d’aquesta mitjanit el nivell d’alerta sanitari 2, establit en la llei 30/2020.

Així els establiments d’hostaleria i restauració podran tancar a les 24,00 hores, amb aforaments al 50% a l’interior i al 100% en l’exterior. Cada taula podrà ser ocupada per un màxim de sis persones a l’interior i deu persones en terrassa. El comerç tindrà un 50% d’aforament.

A més, una segona ordre flexibilitza les mesures aplicables en el nivell d’alerta sanitària 3, donada la tendència descendent en el conjunt de la comunitat, que ha passat d’una incidència de 165 casos a 7 dies que es registraven al començament de maig a 103 en l’actualitat. D’aquesta manera, s’estableixen les següents modulacions: en els establiments d’hostaleria i restauració es prolonga l’horari de tancament una hora més, fins a les 23,00 hores. A més, cada taula podrà ser ocupada per un màxim de sis persones tant a l’interior (fins ara eren 4) com en terrassa.

D’aquesta manera, i amb l’entrada en vigor d’aquestes ordres, Aragó passa a tindre tres nivells d’alerta actius en el seu territori:

Nivell 2: província de Terol.
Nivell 3 agreujat: els municipis de Calataiud i Jaca, les comarques Camp de Borja, Ribera Alta de l’Ebre, Valdejalón i Cinc Viles (en concret els municipis adscrits a les zones de salut d’Ejea de los Caballeros, Lluna, Sádaba i Tauste).
Nivell 3: resta d’Aragó.

REDACCIÓ
Mitjans