Logotips d'organismes oficials

Valjunquera impulsa un curs sobre l’ús del desfibril·lador

La formació ha comptat amb la participació de 8 alumnes

Video Thumbnail
Valjunquera impulsa un curs sobre l'ús del desfibril·lador
Des de fa ja un temps, diversos municipis de la comarca del Matarranya compten amb desfibril·ladors d'accés públic per a casos d'emergència, però habitualment els veïns i veïnes no saben utilitzar-los. És per això, que des de l'Ajuntament de Valljunquera s'ha pres la decisió d'impulsar un curs sobre

Des de fa ja un temps, diversos municipis de la comarca del Matarranya compten amb desfibril·ladors d’accés públic per a casos d’emergència, però habitualment els veïns i veïnes no saben utilitzar-los. És per això, que des de l’Ajuntament de Valljunquera s’ha pres la decisió d’impulsar un curs sobre l’ús d’este aparell amb l’objectiu d’augmentar el nombre de persones amb capacitat per a operar la màquina.

Una activitat que ha comptat amb la participació de 8 alumnes, una duració de 8 hores i un preu de 5 euros per alumne, ja que l’Ajuntament de Valljunquera ha finançat part del seu cost. En aquest taller, tant teòric com pràctic, els alumnes han aprés a identificar les situacions en les quals resulta necessari usar el desfibril·lador, així com el seu ús correcte. És molt important atendre els senyals que presenta la persona afectada per a saber si es troba en parada cardiorespiratòria i per tant, de quina manera cal utilitzar el desfibril·lador, ja que una actuació ràpida per part d’una persona amb els coneixements necessaris pot ser determinant per a poder salvar una vida.

El temps de resposta davant una situació d’aquestes característiques és un factor clau. Per això, comptar amb persones als pobles que sàpien usar l’aparell és fonamental, especialment en zones despoblades en les quals el temps de resposta dels serveis d’emergència és superior al que es produeix en les capitals.

REDACCIÓ
Mitjans