Logotips d'organismes oficials

Quatre de cada 10 pacients del Matarranya ja s’han vacunat del coronavirus en primera dosis

El procés d'inoculació contra la covid-19 continue a bon ritme a la nostra comarca, i al llarg d'esta setmana s'està vacunant al grup d'edat d'entre 50 i 59 anys. Cap positiu al Matarranya en tot este mes de maig

En les àrees de salut de Calaceit i Vall-de-roures s'està vacunant a el grup d'edat comprès entre els 50 i els 59 anys. | Foto: RLG

El procés de vacunació contra la covid-19 al Matarranya continue a gran ritme, i quatre de cada deu veïns del territori ja s’han posat la primera dosi. Així es desprèn de les dades facilitades pel Departament de Sanitat, que apunten que en el que portem de mes de maig (més de 25 dies, per ser exactes) no s’ha registrat cap positiu per coronavirus al territori. Són uns números esperançadors, i que al mateix temps demostren que la vacuna és la solució a la lluita contra el virus. A nivell autonòmic, esta setmana es distribuiran unes 58.700 dosis, mentre que en àrees de salut com la de Vall-de-roures està previst que durant est setmana s’inoculen un total de 168 dosis. En el que portem de procés, ja s’han posat 3.067 vacunes. En estos moments, en les àrees de salut de Calaceit i Vall-de-roures s’està vacunant a el grup d’edat comprès entre els 50 i els 59 anys.

Daniel Ferrer és coordinador de l’àrea de salut de Vall-de-roures, i explique que “al llarg d’estes últimes setmanes han arribat moltes dosis i, per tant, hem pogut vacunar molts pacients. Sense anar més lluny, i tenint en consideració les dosis que administrarem esta setmana, un 40 per cent dels pacients de la nostra àrea de salut tindrà posada, mínim, la primera dosi”. Es tracte d’uns números que comencen a ser significatius, més si tenim en consideració que l‘Organització Mundial de la Salut (OMS) parle d’arribar a un 70 per cent de la població per a considerar a una societat en seguretat sanitària. A nivell local, Ferrer va reconèixer que la proporció de població vacunada “és inclús més gran en els municipis que tenen una població més envellida”, i va afegir que “la majoria de la població està sent molt comprensible i té assumit que la vacuna és la solució a la pandèmia”, cosa que demostre també que “la població té una responsabilitat col·lectiva”.

De fet, i conforme ha avançat este procés de vacunació, el grau de positivitat i d’incidència del coronavirus ha anat caient. Ferrer va recordar que “l’última onada que vam viure a la nostra zona va ser al mes de gener, quan vam tenir un total de 88 casos positius per coronavirus”. De fet, “el mes de gener ha estat en el qual hem registrat més casos de tota la pandèmia”, ha concretat el coordinador d’l’àrea de salut de Valderrobres. No obstant això, i d’acord ha avançat la vacunació, el grau de positivitat ha anat en retrocés. Al mes de febrer hi va haver 24 casos. Al març vam tenir 15 casos. A l’abril vam baixar fins als 8 positius. I de moment no tenim cap cas aquest mes de maig. Malgrat les dades tan esperançadores i a la bona evolució de la vacuna, des de Sanitat recorden que no s’ha d’abaixar la guàrdia i que continuem en pandèmia. Per això recorden que és imprescindible la distància de seguretat, la higiene de mans, la ventilació i l’ús de mascareta.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans