Logotips d'organismes oficials
blank

Aragó registre la incidència més baixa del coronavirus des de juliol de l’any passat

Un total de 3.521 persones han mort a la nostra autonomia des de l'inici de la pandèmia

La incidència de la covid-19 a Aragó continue en descens. | Foto: NDM

La incidència de la covid-19 a Aragó continue en descens, amb una taxa en el conjunt de la comunitat de 53,6 casos per 100.000 habitants en els últims set dies, davant dels 69 de fa una setmana. Esta és la xifra d’incidència més baixa que tenim a la comunitat des de juliol de l’any passat. Per províncies, a hores d’ara Saragossa acumule una incidència a 7 dies de 56,8, Osca de 43,1 i Terol, 41 casos per 100.000 habitants. En relació als números absoluts, la comunitat acumule des de l’inici de la pandèmia un total de 126.421 casos confirmats de covid-19, i d’ells 119.846 han rebut ja l’alta epidemiològica. Pel que fa a la mortalitat, s’han registrat des de l’inici de la pandèmia un total 3.521 defuncions.

Altres indicadors confirmen el descens de la incidència del coronavirus a la comunitat. D’esta manera, l’índex de reproducció bàsic és de 0,77 i la positivitat global de proves diagnòstiques es manté en un 4,6 per cent. El seguiment dels contactes a deu dies s’ha estabilitzat. En estos moments s’està fent el seguiment d’unes 2.546 persones, davant de les 2.615 de la passada setmana. Com a comparativa, durant els moments més delicats de la tercera onada, el passat mes de novembre, s’estaven seguint a 24.297 persones. Respecte a la situació de les residències de gent gran de l’Aragó, a hores d’ara hi ha cinc brots oberts que afecten 36 persones, 31 residents i cinc treballadors, tots ells positius per coronavirus.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank